• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
17:10
Bugün Vefat Edenler 22 Mart 2023
16:32
Kilis Usulü Kaburga Dolması Tarifi: Kaburga Dolması Nasıl Yapılır, Malzemeleri Nelerdir?
09:57
Ramazan'da Beslenmede 9 Madde
09:22
Altın Fiyatları 22 Mart 2023
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Uluslararası Deri Konseyi'ne Türk Başkan
Türkiye
15 Mart 2023 - 00:54
Güncelleme: 15 Mart 2023 - 03:27

Uluslararası Deri Konseyi'ne Türk Başkan

1926 yılında kurulan ve 33 ülkenin sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı Deri Sanayicileri Uluslararası Konseyi’nin (International Council of Tanners ‘ICT’) yeni başkanı Burak Uyguner oldu.

Türkiye
15 Mart 2023 - 00:54
Güncelleme: 15 Mart 2023 - 03:27
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uluslararası Deri Konseyi'ne Türk Başkan
Türkiye Deri Sanayicileri Derneği’nde (TDSD) Başkanlık ve İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nde de Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Burak Uyguner, "2 yıllık görevim süresince sektörümüzün geleceğine daha fazla katkıda bulunmak istiyorum.” dedi.

1935 yılından bu yana faaliyet gösteren ve ayakkabı, çanta, döşemelik ve otomotiv endüstrisi için deri üretimi yaparak, 30'un üzerinde ülkeye bitmiş deri ihraç eden Uyguner Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Jelatin ve Kolajen üretiminde dünyadaki sayılı yatırımlardan birisi olan Gelner Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Burak Uyguner Deri Sanayicileri Uluslararası Konseyi’ne (International Council of Tanners ‘ICT’) başkan olarak seçildi. 2 yıl boyunca bu görevi sürdürerek Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğini dile getiren Burak Uyguner, görev süresi içerisinde Birleşmiş Milletler, Uluslararası Gıda ve Tarım Örgütü ile Avrupa Birliği gibi önemli kuruluşların programlarına da katkı sağlayacak. Bu önemli görevlerin yanı sıra çevreci yaklaşımı öncelik edinen ICT çatısı altında, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Paris İklim Anlaşması gibi konuları yakından takip ederek, sürdürülebilir deri üretimi kapsamında sektörümüzün geleceğinin planlanması ve hedeflerine ulaşması aşamasında ciddi çalışmalara imza atacağını ifade etti.

‘DERİ SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEĞİZ’

Burak Uyguner; son yıllarda deri sektörü hakkında olumsuz bir algı yaratılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, “Hem Türkiye’de hem de dünya çapında oluşturulmaya çalışılan algıya karşı sektör olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni görevimizle birlikte bu çalışmalara ağırlık vereceğiz. Paydaşı olduğumuz tüm kuruluşlarla birlikte derinin gerçek bir çevreci ürün olduğunu doğru ve tutarlı bir şekilde tüketiciler ve kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Sürdürülebilir deri üretimine yoğunlaşıp hem gelecek nesilleri hem de çevreyi korumayı amaçlıyoruz. Sektörümüzün geleceğini şekillendirmek, daha fazla insana istihdam sağlamak ve sürdürülebilir deri üretimini yakalamak en büyük hedeflerimiz arasında.” ifadelerini kullandı.

DÜNYA DERİ KONGRESİ’NİN EV SAHİBİ TÜRKİYE

6’ncı Dünya Deri Kongesi’nin 2024 yılında Türkiye’de düzenleneceğini hatırlatan Burak Uyguner, “Lineapelle fuarı öncesinde düzenlediğimiz International Council of Tanners (ICT) Yönetim Kurulu toplantısında karar alınmıştı. 2024’te düzenlenecek kongre ile dünyanın dört bir yanından gelecek sektör temsilcilerini ülkemizde ağırlamış olacağız. Organizasyonla birlikte biz de çok yoğun bir tanıtım faaliyeti planlaması yaparak Türk deri sektörünün tanıtımını olabildiğince güçlü bir şekilde yapacağız. Kongreden tüm sektör temsilcilerimizin fayda sağlaması en büyük temennimiz arasında.” diye konuştu.

Bu haber 290 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ramazan'da Beslenmede 9 Madde
Ramazan'da Beslenmede 9 Madde
"Uzaktan Eğitim"den "Hibrit Eğitim"e mi Geçilecek?
DEPREM BÖLGESİNDE SEL FELAKATİNDE SON DURUM
DEPREM BÖLGESİNDE SEL FELAKATİNDE SON DURUM
Depreme Karşı “Mikrobölgeleme
Depreme Karşı “Mikrobölgeleme" Uyarısı
Son Haberler
Bugün Vefat Edenler 22 Mart 2023
Bugün Vefat Edenler 22 Mart 2023
Kilis Usulü Kaburga Dolması Tarifi: Kaburga Dolması Nasıl Yapılır, Malzemeleri Nelerdir?
Kilis Usulü Kaburga Dolması Tarifi: Kaburga Dolması Nasıl Yapılır,...
BTP'nin seçim kararı ne olacak?
BTP'nin seçim kararı ne olacak?
Ramazan'da Beslenmede 9 Madde
Ramazan'da Beslenmede 9 Madde
Altın Fiyatları 22 Mart 2023
Altın Fiyatları 22 Mart 2023
Çocuklara Deprem Bilinci Nasıl Kazandırılır?
Çocuklara Deprem Bilinci Nasıl Kazandırılır?

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.