• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
10:03
Dolar - Euro - TL Kuru 5 Temmuz 2025
10:02
Altın Fiyatları 5 Temmuz 2025
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AB otomobil pazarı daraldı
Ekonomi
Yayınlanma: 22 Ekim 2013 - 09:35

AB otomobil pazarı daraldı

Avrupa otomobil pazarı 2013 yılının Ocak-Eylül döneminde yüzde 4 oranında daraldı. Türkiye, Avrupa otomobil satışları sıralamasında 2013 Eylül ayında 5. sırada, Ocak-Eylül döneminde ise 6. sırada yer aldı

Ekonomi
22 Ekim 2013 - 09:35
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
AB otomobil pazarı daraldı
AB otomobil pazarı daraldı Avrupa otomobil pazarı 2013 yılının Ocak-Eylül döneminde yüzde 4 oranında daraldı. Türkiye, Avrupa otomobil satışları sıralamasında 2013 Eylül ayında 5. sırada, Ocak-Eylül döneminde ise 6. sırada yer aldı EKONOMİ SERVİSİOtomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin (ACEA) eylül ayı Avrupa otomobil pazarı verilerine ilişkin yapılan açıklamaya göre, AB (27) ve EFTA ülkeleri toplamına göre otomobil pazarı 2013 yılı ocak-eylül döneminde 2012 yılı aynı dönemine göre yüzde 4 küçüldü ve 9 milyon 338 bin 897 adetlik satış gerçekleşti. 2012 yılı aynı dönemde ise 9 milyon 723 bin 371 adet satış gerçekleşmişti. AB (27) ve EFTA ülkeleri toplamına göre 2013 yılı ocak-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre en fazla düşüş yüzde 29.4 ile Hollanda, yüzde 16.4 ile Romanya ve yüzde 12.6 ile Slovakya’da görüldü. Bu dönemde daralma yaşayan diğer ülkeler arasında Finlandiya, Fransa, İtalya, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Lüksemburg, Avusturya, İrlanda ve Almanya yer aldı. 2013 yılı 9 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını en çok artıran ilk üç pazar ise yüzde 10.8 ile İngiltere, yüzde 9 ile Estonya ve yüzde 6.7 ile Portekiz oldu.

AB otomobil pazarı Eylül’de büyüdüAB (27) ve EFTA ülkeleri toplamına göre otomobil pazarı 2013 yılı eylül ayında 2012 yılı aynı ayına göre yüzde 5,5 artış yaşadı ve 1 milyon 194 bin 216 adetlik satış gerçekleşti. 2012 yılı aynı ayında ise 1 milyon 132 bin 238 adet satış gerçekleşmişti. 2011 yılı Avrupa otomobil pazarında 4. çeyrekte başlayan daralma, 2012 yılının ardından 2013 yılında da aylar itibariyle sürmüştü. 

2013 yılı nisan ayında aylık bazda yüzde 1,8 artış yaşanmasına rağmen, Avrupa otomobil pazarı mayıs ve haziran aylarında görülen yüzde 5,9 oranındaki küçülme ile tekrar düşüşe geçmişti. 2013 yılı temmuz ayında ise aylık bazda yaşanan yüzde 4,9’luk artışın ardından, ağustos ayında otomobil pazarında yine yüzde 4,9 oranında daralma yaşanmıştı. 2013 yılı eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre satışlarını en çok artıran ilk üç pazar yüzde 32,2 ile Macaristan, yüzde 28,5 ile İspanya, yüzde 27,9 İrlanda olarak sıralandı. Türkiye, Avrupa otomobil satışları sıralamasında 2013 eylül ayında 5. sırada, ocak-eylül döneminde ise 6. sırada yer aldı.

Bu haber 1569 defa okunmuştur.
İlginizi Çekebilir
Emekliler Baş Tacıdır, Hakkı Teslim Edilmeli!
Emekliler Baş Tacıdır, Hakkı Teslim Edilmeli!
Dolar - Euro - TL Kuru 5 Temmuz 2025
Dolar - Euro - TL Kuru 5 Temmuz 2025
Altın Fiyatları 5 Temmuz 2025
Altın Fiyatları 5 Temmuz 2025
Dolar - Euro - TL Kuru 4 Temmuz 2025
Dolar - Euro - TL Kuru 4 Temmuz 2025
Son Haberler
Emekliler Baş Tacıdır, Hakkı Teslim Edilmeli!
Emekliler Baş Tacıdır, Hakkı Teslim Edilmeli!
"Bugün İslam dünyasının her bir noktası Kerbela"
Kerbelâ Ruhu Bizi Diriltecek Olandır
Kerbelâ Ruhu Bizi Diriltecek Olandır
Dolar - Euro - TL Kuru 5 Temmuz 2025
Dolar - Euro - TL Kuru 5 Temmuz 2025
Altın Fiyatları 5 Temmuz 2025
Altın Fiyatları 5 Temmuz 2025
Otobüs yolcuları 15 saat mahsur kaldı
Otobüs yolcuları 15 saat mahsur kaldı

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.