• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
10:20
Altın Fiyatları 28 Temmuz 2026
10:19
Dolar - Euro - TL Kuru 28 Temmuz 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Kilis Güncel
  3. BOŞALACAK DEVLET HASTANE BİNASI KİLİS RUH VE SİNİR HASTALIKLARI BÖLGE HASTANESİ
Kilis Güncel
Yayınlanma: 20 Mart 2007 - 09:07
Güncelleme: 08 Mayıs 2013 - 12:27

BOŞALACAK DEVLET HASTANE BİNASI KİLİS RUH VE SİNİR HASTALIKLARI BÖLGE HASTANESİ

Kilis Güncel
20 Mart 2007 - 09:07
Güncelleme: 08 Mayıs 2013 - 12:27
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
BOŞALACAK DEVLET HASTANE BİNASI KİLİS RUH VE SİNİR HASTALIKLARI BÖLGE HASTANESİ

YENİ HASTANE BİNASIKendileri ile görüştüğümüz Sağlık İl Müdürümüz Sayın Turgay Happani yeni Hastaneye ne zaman taşınılacak sorumuza top Kilis Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Fuat Karakuş ta diyerek cevapladı.

Konuyu biraz inceleyip araştırınca yeni binaya taşınmak için tahminen 5 milyon YTL civarında bir paraya ihtiyaç olduğunu öğrendik, bu paranın mefruşat ve donanım için gerekli olduğunu Sayın Başhekim Op.Dr. Fuat Karakuş un ağzından duyduk.


Yeni hastane binasına bir an evvel taşınmak için hummalı bir faaliyet içinde olduklarını gördük ve mutlu olduk. Sayın Başhekim Fuat beyi destekliyor ve kendilerini çalışmalarından dolayı taktir ediyoruz.

Muhtemel taşınma tarihinin mayıs veya haziran aylarını içerdiğini sevinerek öğrendik..Buraya kadar her şey güzel,peki yeni binaya taşındıktan sonra eski ve boş olarak kalacak eski bina ne olacak.Gördük ki bu boş binaya talipli çok.Bir çok kurumun ağzının suyu akıyor. Yurt yapmak isteyen,kadın doğum ve çocuk hastanesi yapmak isteyen,bölge ceza evi yapmak isteyen,kimsesizler bakım evi yapmak isteyen,huzur evi yapmak isteyenler, bir çok alternatif mevcut.

Sayın sağlık bakanımız Kilis e ziyaretinde kadın ve çocuk hastanesi yapılması alternatifine kapıyı hemen kapattı. “Ama Ruh Hastanesi olabilir” cümlesini Sayın Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Recep Akdağ’ın kendilerinin ağzından duyduk.Peki ne yapalım bu boş ve devasa binayı. RUH ve SİNİR HASTALIKLARI BÖLGE HASTANESİ yapalım. Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden başka bölgede ruh ve sinir hastalıkları hastanesi yok.Kilis bunların tam ortasında, bölge ruh ve sinir hastalıkları hastanesi yapmak için  her şey çok uygun ,sanki bu amaçla tasarlanmış.Eğer Kilis’te bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesi yapılacak olursa bölge hastanesi konumuna gelecek ve tüm bölgeye hizmet edecektir.Civar iller Gaziantep,Kahraman Maraş,Şanlı Urfa,Hatay,Osmaniye,Bunların il ve ilçeleri dahil edilecek olursa kanımca üç buçuk dört milyon insanın yaşadığı bir bölgeye hizmet verecektir.Bu bölgede alkol bağımlısı oranı tüm ülke ortalamasının çok üstünde bir sayıya sahiptir.Yine uyuşturucu madde ve psikotrop madde kullanımı  bu bölgede çok yaygın olup,halk tarafından kanıksanmıştır.Bölgede uyuşturucu kaçakçılığının yaygın olması da bu bölgede insanların uyuşturucuyu daha kolay edinmelerine zemin hazırlamaktadır.Yine bu bölgede akraba evliliklerinin yaygın oluşu,sosyoekonomik yetersizliğe sahip bir çok kişinin bu bölgede yaşaması,sosyal problemleri ve beraberinde insanlarda ruh ve sinir hastalıklarının ortaya çıkmasını tetiklemektedir.Bölgenin tamamında bir çok ruh ve sinir hastası yaşamakta olup,şizofreni hastası sayısı da ülke ortalamasının çok üstünde bulunmaktadır.Bu hastane ilimizde kurulacak olursa standart kadro gereği bir çok uzman doktor , psikiyatrist, psikolog , hemşire ,diğer sağlık personeli ve yardımcı hizmet personeli olmak üzere ortalama 200 personel istihdam edecektir.Bu hastanenin yemek,hizmet,temizlik,labrotuvar ve biokimya ihaleleri tahminen 6 milyon ytl civarında olup bu personele ait maaş ve döner sermayelerde ilimize katma değer getirecektir.Yine hastalarını ilimize getiren hasta yakınları otel ve benzeri birimlerde konaklamak durumunda olacak bu da dolayısı ile ilimizde turizmin ve ekonominin canlanmasına olanak sağlayacaktır.

Eğridir Kemik Hastalıkları Hastanesinin, Eğridir ilçesinin ekonomi ve sosyal yaşamına kazandırdığı katkıların benzerleri Kilis ilinde kanımca birkaç ay içinde kendini gösterecektir.Yeter ki biz bu hastaneyi açalım.Bu konuda Kilis Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürü Ali Kocabaş ile yapılan çalışmalarda bölgede bir çok ruh sağlığı sorunu olan hasta bulunduğu ve bunların mahkeme kararı ile Adana Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesine sevk edildiği ve tedavilerinin Adana da  yapıldığı gözlenmiştir.Yine Kilis Devlet Hastanesi acil servis uzmanı Uzmanı Doktor Mehmet Dokur ile yapılan çalışmada ,Kilis te kayıtlı 60 civarında uyuşturucu bağımlısı olduğu,bunun dışında 400 civarında kayıt dışı uyuşturucu bağımlısının bulunduğu tahmin ettiğini beyan etmiştir..Yine Doktor Dokur’ın beyanları doğrultusunda Kilis te 35 civarında tiner bağımlısı olduğu tespit edilmiştir.Dr.Mehmet Dokur bölge ruh sağlığı hastanesinin kurulması ile AMETAM(Alkol bağımlıları tedavi merkezi)ve UMETAM(Uyuşturucu madde bağımlıları tedavi merkezi) gibi birimlerin kurulacağı ve bölge insanın yaşamına katkılarının olacağı ifade Etmiştir.

Yine kendileri ile görüştüğümüz Kilis Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doktor Esin Şentunalı ayda 1250 civarında poliklinik yaptığını ,bunun  yüzde onunun yatar hasta olduğunu,psikiyatrik tedavi gören hastaların ortalama yatış süresinin 30 gün olduğunu ifade ederek,Kilis te kurulacak KİLİS RUH SAĞLIĞI ve SİNİR HASTALIKLARI BÖLGE HASTANESİ  bölge ve hastalar için çok önemli olduğunu ve desteklediğini ifade etmiştir.Yine kendileri ile görüştüğümüz Kilis Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doktor Ali  Şahin günde ortalama yüz civarında poliklinik hastasına baktığını ve bunların yüzde yirmi beş civarındaki bölümünün psikiyatri hastalarından oluştuğunu gözlemlediğini ifade ederek,KİLİS RUH ve SİNİR HASTALIKLARI BÖLGE HASTANESİ projesini yürekten desteklediğini ifade etmiştir.Kendileri ile görüştüğümüz Sayın Başhekim Op.Dr.Fuat Karakuş konuya destek verdiklerini ve ikinci bir hastanenin önemli olduğunu ifade etmiştir.Eğer biz KİLİS RUH ve SİNİR HASTALIKLARI BÖLGE HASTANESİ ni yapamaz isek Gaziantepliler 400 yataklı ruh sağlığı hastanesini yapmanın hazırlığı içindeler.Er yola çıkan menzili kat eder.Lütfen hepiniz ,tüm Kilisliler,tüm Kilis i sevenler,tüm siyasetle uğraşanlar,muhalefet,iktidar,hep bir olalım,seçim yılın da imkanları zorlayalım, bize destek verin KİLİS RUH SAĞLIĞI  ve SİNİR HASTALIKLARI BÖLGE HASTANESİ için SAĞLIK BAKANIMIZ Sayın Prof.Dr.Recep AKDAĞ dan olur alalım.Elimizi çabuk tutmaz isek bölgede duyulan ihtiyaçtan   ve talepten dolayı başka bir ilde özelliklede Gaziantep te böyle bir hastanenin açılma olasılığı çok yüksektir..Fırsatı değerlendirmek için süratli ve akılcı bir yol izlemeli,tüm imkanları zorlamalıyız.Sayın parlamenterlerimiz HASAN  KARA ve VELİ KAYA lütfen konuyu sahiplenin. Bütün sivil toplum kuruluşları,İktidar partisi,Ana muhalefet partileri,tüm seçilmişler,tüm aydınlar,duyarlı Kilis liler,Sayın Belediye Başkanımız Abdi BULUT,Sayın Valimiz Nevzat TURHAN lütfen bize destek verin ,bu olayı hep birlikte sahiplenelim, birlikte çalışıp başaralım ve kazanalım.Başka Kilis yok. KİLİS RUH ve SİNİR HASTALIKLARI BÖLGE HASTANESİNİ kuracak ve yaşatacak olursak Kilis in geleceğine yön verip ,daha müreffeh bir KİLİS için önemli bir adım atılmış olacağını düşünmekteyiz.Esen kalın efendim.

 

Ecz.Kahraman ÜNLER

TÜKODER KİLİS

 

 

Bu haber 2018 defa okunmuştur.
İlginizi Çekebilir
BTP’den Kilis’te yoğun mesai: STK ve esnaf ziyaretleri
BTP’den Kilis’te yoğun mesai: STK ve esnaf ziyaretleri
Kilis Belediyesi'nden Öğrencilere Karne Hediyesi: Millet Bahçesi'nde Büyük Şenlik
Kilis Belediyesi'nden Öğrencilere Karne Hediyesi: Millet Bahçesi'nde Büyük Şenlik
Kilis Belediyesi'nden
Kilis Belediyesi'nden "Su Kesintisi" İddialarına Yanıt: "Olay İnsani Bir Yardımdan İbarettir"
Kilis’in Tarihi Mirası Canbolat Paşa Camii’nde Restorasyon Süreci Hız Kazandı
Kilis’in Tarihi Mirası Canbolat Paşa Camii’nde Restorasyon Süreci Hız Kazandı
Son Haberler
Altın Fiyatları 28 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 28 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 28 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 28 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 27 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 27 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 27 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 27 Temmuz 2026
Sınav Değil, Gençlik Kaybediyor
Sınav Değil, Gençlik Kaybediyor
KİLİS BELEDİYESPOR VURGUN YEDİ
KİLİS BELEDİYESPOR VURGUN YEDİ

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.