• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
12:59
Altın Fiyatları 19 Haziran 2026
12:58
Dolar - Euro - TL Kuru 19 Haziran 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Genel
  3. CEHENNEMDEN AZAT OLUNMAK
Genel
Yayınlanma: 03 Ekim 2007 - 01:08
Güncelleme: 08 Mayıs 2013 - 12:28

CEHENNEMDEN AZAT OLUNMAK

Genel
03 Ekim 2007 - 01:08
Güncelleme: 08 Mayıs 2013 - 12:28
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
CEHENNEMDEN AZAT OLUNMAK

İnsanoğlunun hayatında bazı olaylar vardır ki; tarihi fırsat niteliğindedir. Değerlendirildiği taktirde bir ömre bedel kazanımları da beraberinde getirir. Bizleri yoktan var eden yüce Allah,(cc) çeşitli emir ve yasaklar koyarak; yaratmış olduğu kullarının, belli bir disiplin içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini istemiştir. Emir ve yasaklarına karşı da  mükafat ve ceza sistemini oluşturmuş, yanlışta ısrarcı olmayanlara da işlenilen günahların affı için bazı fırsatlar sunmuştur. Bu fırsatlara “tevbe” denilmiş, tevbe edildiği taktirde yapılan günahların af edilerek sevaba çevrileceği haber verilmiştir.



Furkan suresindeki ilgili ayetleri aktaralım; “Yine onlar ki, Allah ile beraber başka bir tanrıya yalvarmazlar, Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar ve zina etmezler. Bunları yapan günahı(nın cezasını) bulur.”
“Kıyamet günü azabı kat kat olur ve orada alçaltılmış olarak temelli kalır.”
“Ancak tevbe ve iman edip iyi davranışlarda bulunanlar başka; Allah onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.”
“Ve her kim tevbe edip iyi davranış gösterirse, şüphesiz o, tevbesi kabul edilmiş olarak Allah'a döner.”
( 68-71 Ayetler)

 

 

Bu fırsat kapısının(tevbe) sürekli açık olmasına rağmen bazı zaman dilimleri özel affedilme zamanları olarak bizlere lütfedilmiştir. Lütuf olarak verilen bu özel zaman dilimlerine mübarek aylar, gün ve geceler denmiştir.

 

İşaret edilen bu zaman dilimlerinden en kıymetlisi, yüce Allah(cc) tarafından gerek ay, gerek gün ve gerek gece olarak Ramazan ayı içerisinde olmasına karar verilmiştir. (Hikmet sahibine hikmetinden sorulmaz. Allah(cc) öğle karar vermiştir.) Bize düşen verilen bu fırsatı en verimli şekilde nasıl değerlendirebileceğimizin hesabını yapmak ve gayretini ortaya koymaktır.

 

Mübarek aylardan Recep, Şaban aylarını geride bıraktık, Ramazana eriştik derken, Ramazanın sonlarına doğru yol alıyoruz. “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azattır” diye Yüce Peygamberimiz(sav) tarafından işaret edilen, Ramazanın son dilimine erişmiş bulunmaktayız.

 

Ramazanın son dilimi içersinde "kadir gecesi" gizlenmiş, son on günün layıkıyla değerlendirilmesi teşvik edilmiştir. İçerisinde "kadir gecesi" bulunmayan bin aydan daha hayırlı olduğu haber verilen "kadir gecesine", günah ve sevapla iç içe yaşadığımız şu imtihan dünyasında, gerçekten çok ama çok ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim.


"Doğrusu biz Kuran’ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."(Kadir sûresi / 1-5)
"Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah'tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir, 1)

 

İlgili olan arkadaşlara hatırlatalım istedik. Umulur ki fayda sağlana..!

 

"Cehennemden azat olunan" ve "kadir gecesini ihya edebilen" kullardan olmak niyazıyla, gününüz ve geceniz hayırlı olsun efendim..!


UĞUR KEPEKÇİ

www.ugurkepekci.com

 

Bu haber 974 defa okunmuştur.
İlginizi Çekebilir
Oyun Bozuluyor: Sünni ve Şiilerin Buluşma Adresi Ehl-i Beyt
Oyun Bozuluyor: Sünni ve Şiilerin Buluşma Adresi Ehl-i Beyt
BOP?un Saatli Bombası: Sünni ? Şia çatışması - 1
BOP?un Saatli Bombası: Sünni ? Şia çatışması - 1
Cemaat Fenerle Başa Çıkamaz
Cemaat Fenerle Başa Çıkamaz
Devlete baş gerek
Devlete baş gerek
Son Haberler
Altın Fiyatları 19 Haziran 2026
Altın Fiyatları 19 Haziran 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 19 Haziran 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 19 Haziran 2026
BTP lideri Moskova saldırısını değerlendirdi
BTP lideri Moskova saldırısını değerlendirdi
Dolar - Euro - TL Kuru 18 Haziran 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 18 Haziran 2026
Altın Fiyatları 18 Haziran 2026
Altın Fiyatları 18 Haziran 2026
BAYRAMDA 15 BİN SURİYELİ KİLİS’E GELİYOR
BAYRAMDA 15 BİN SURİYELİ KİLİS’E GELİYOR

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.