• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
10:20
Altın Fiyatları 28 Temmuz 2026
10:19
Dolar - Euro - TL Kuru 28 Temmuz 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Fidan'dan Canlı Yayında Kritik Açıklamalar
Dünya
Yayınlanma: 04 Mart 2026 - 09:32

Fidan'dan Canlı Yayında Kritik Açıklamalar

Fidan’dan Canlı Yayında Kritik Açıklamalar Detaylar haber metninin devamında...

Dünya
04 Mart 2026 - 09:32
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Fidan’dan Canlı Yayında Kritik Açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı canlı yayında bölgesel gelişmelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Ocak’ta ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesine dikkat çekti.

Fidan, söz konusu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Siz, biz ve İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan görüşelim” teklifini ilettiğini belirterek, “Bu teklif eğer İran tarafında da kabul görseydi, gerçekten oyun değiştirici bir alan olacaktı. Türkiye olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde savaşı bir müddet ertelettirmeyi başardık ancak bir noktadan sonra taraflar istediklerini alamadı” ifadelerini kullandı.

“Rejim Değişikliği Çok Zor”

Bakan Fidan, ABD ve İsrail’in önünde iki temel senaryo bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin İran’ın askeri imkânlarının yok edilmesi, diğerinin ise rejim değişikliği olduğunu söyledi. Hangi senaryonun tercih edileceğine göre harekâtın süresi, kapsamı ve oluşturacağı risklerin değişeceğini vurgulayan Fidan, “Umalım ki Amerikalıları birinci senaryoda sabit tutabilelim. Rejim değişikliği çok daha farklı ve riskli sonuçlar doğurur” dedi.

Fidan, müzakerelerin buradan başlatılabileceğini ifade ederek, İran’da oluşabilecek yeni liderliğin savaşın durdurulması adına bir fırsat olabileceğini değerlendirdi.

İstihbarat ve Savunma Vurgusu

İran’ın uzun yıllardır savaş psikolojisi içinde olduğunu belirten Fidan, ülkenin son dönemde yoğun istihbari ve askeri baskı altında kaldığını hatırlattı. İstihbarat ve savunma kapasitesinin önemine değinen Fidan, siber, sinyal ve elektronik istihbaratın yanı sıra hava savunma ve radar sistemlerinin kritik rol oynadığını ifade etti.

Irak ve Suriye Hava Sahaları

Bakan Fidan, İsrail ve ABD uçaklarının Irak ve Suriye hava sahalarını kullanarak İran’a yönelik operasyonlar gerçekleştirdiğini, bu nedenle bölgede sivil hava trafiğinin büyük ölçüde aksadığını söyledi. Operasyonel yoğunluğun azalmasıyla hava sahalarının yeniden açılabileceğini kaydetti.

Olası Göç Dalgasına Hazırlık

İran ile Türkiye arasındaki 534 kilometrelik sınıra dikkat çeken Fidan, olası bir göç dalgasına karşı ilgili kurumlarla tüm senaryoların çalışıldığını belirtti. Türkiye’nin sınır güvenliğinin güçlü olduğunu vurgulayan Fidan, İran sınırı boyunca geçmiş yıllarda inşa edilen güvenlik duvarlarını da hatırlattı.

Fidan, ayrıca İran’ın Körfez ülkelerini ayrım gözetmeden hedef almasının “son derece yanlış bir strateji” olduğunu ifade etti.

Bu haber 1133 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Silahlar Susuyor: ABD-İran Arasında 2 Haftalık Ateşkes, Hürmüz “Kontrollü” Açılacak
Silahlar Susuyor: ABD-İran Arasında 2 Haftalık Ateşkes, Hürmüz “Kontrollü” Açılacak
BTP lideri Hüseyin Baş’tan İsrail’in idam yasasına tepki
BTP lideri Hüseyin Baş’tan İsrail’in idam yasasına tepki
Irak'tan yardım kampanyası! Araçlar akın akın İran'a gidiyor
Irak'tan yardım kampanyası! Araçlar akın akın İran'a gidiyor
Ortadoğu’daki Savaşın AB’ye Maliyeti Ağırlaşıyor: 30 Günde 14 Milyar Euro Ek Yük
Ortadoğu’daki Savaşın AB’ye Maliyeti Ağırlaşıyor: 30 Günde 14 Milyar Euro Ek Yük
Son Haberler
Altın Fiyatları 28 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 28 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 28 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 28 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 27 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 27 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 27 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 27 Temmuz 2026
Sınav Değil, Gençlik Kaybediyor
Sınav Değil, Gençlik Kaybediyor
Saç Dökülmesi Neden Olur?
Saç Dökülmesi Neden Olur?

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.