• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
11:28
Altın Fiyatları 23 Haziran 2026
11:28
Dolar - Euro - TL Kuru 23 Haziran 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İslam
  3. Her şey Allah'a boyun eğmiştir
İslam
Yayınlanma: 25 Kasım 2020 - 10:00
Güncelleme: 26 Kasım 2020 - 10:08

Her şey Allah'a boyun eğmiştir

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah'tan başka her güçlü zayıftır. Her şey Allah'a boyun eğmiştir. Her şey O'nun sayesinde ayaktadır; her fakirin zenginliği, her düşkünün izzeti, her zayıfın kuvvetidir."

İslam
25 Kasım 2020 - 10:00
Güncelleme: 26 Kasım 2020 - 10:08
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Her şey Allah'a boyun eğmiştir

Kur'an'da şöyle buyurulur: "Gözler O'nu görmez, O bütün gözleri görür. O latiftir, haberdardır."

İmam Rıza (a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah'ın latif olması, azlığı, inceliği ve küçüklüğü anlamında değildir. (İlim ve kudretinin) eşyanın içine nüfuz etmesi ve derk edilememesi anlamındadır."

İmam Rıza (a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah latiftir ama cismi bir letafet anlamında değil."

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah latiftir ama gizlilik ve görünmezlikle nitelendirilemez."

İmam Rıza (a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah, latiftir diyoruz. Zira hem latif (çok küçük) varlıkları yaratmıştır, hem de zarif ve ince işlerden haberdardır. Allah'ın yaratış nişanelerini, zarif varlıkları; pire, sivrisinek ve onlardan daha küçük ve zarif varlıkları yaratışında görmüyor musun? Onlar neredeyse gözle görülmezler ve küçük olmaları sebebiyle, dişi ve erkekleri, genç ve yaşlıları birbirinden ayırt edilmez. Bu şeylerin inceliğini ve zarafetini gördüğümüz için; bu varlıkları yaratanın da zarif ve latif olduğunu anlıyoruz."

Kur'an'da buyurulur ki: "Peygamber, eşlerinden birine gizlice bir söz söylemişti. O, bunu Peygamberin diğer bir eşine haber verince, Allah da Peygambere durumu bildirmiş, o da bir kısmının yüzüne vurmuş bir kısmını yüzüne vurmaktan geri durmuştu. Eşine, gizlice söylediği şeyi başkasına nakletmiş olduğunu bildirince, eşi, 'Bunu sana kim haber verdi?' demiş, O da, 'Bana, her şeyi bilen ve her şeyden haberdar olan Allah haber verdi' demişti."

İmam Rıza (a.s) şöyle buyurmuştur: "Habir (haberdar) kendisine hiçbir şey gizli kalmayan ve gözünden uzak olmayan kimse demektir. Allah'ın (eşyalar hakkında) haberdar oluşu, O'nun imtihan ve netice almasından değildir. Zira denemek ve imtihan etmek (bir ilim vasıtasıyla başka bir ilme ulaşmak) gerçekte iki ilimdir. Eğer bu iki ilim olmasaydı, bir ilim ve bilgi vücuda gelmezdi. Böyle olan kimse (ilmi ve bilgisi tecrübeler ve şahsi kazanımlar sebebiyle oluşan kimse) önceden alim olmuş olamaz. (Allah'ın ilmi bu yolla vücuda gelmediği için de her şeyden haberdardır)."

Kur'an'da buyurulur: "Firavun taifesi ve onlardan öncekilerin gidişi gibi, Allah'ın ayetlerini yalanladılar da Allah onları günahlarından ötürü yok etti. Allah kuvvetlidir, cezalandırması şiddetlidir."

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Allah'tan başka her güçlü zayıftır."

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her şey Allah'a boyun eğmiştir. Her şey O'nun sayesinde ayaktadır; her fakirin zenginliği, her düşkünün izzeti, her zayıfın kuvvetidir."

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Bu yüce ve güçlü olan Allah ne de kerimdir! Zayıflıktan boyun eğdiğin halde seni Allah'a isyana cüret ettiren nedir!"

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "O'nun her şeyi kuşattığında, her şeye galebe çaldığında, her şeye kadir olduğunda şüphe yoktur." (Muhammed Muhammedî Reyşehrî, Mizanu'l-Hikmet).

H. Okan Egesel

(Kilis Postası Haber Merkezi)

Bu haber 1538 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ramazan Bayramı Namazı Nasıl Kılınır? İşte Adım Adım Anlatım
Ramazan Bayramı Namazı Nasıl Kılınır? İşte Adım Adım Anlatım
Ramazan ve Oruç: Ayetler ve Hadisler Işığında Temel Hükümler
Ramazan ve Oruç: Ayetler ve Hadisler Işığında Temel Hükümler
Medine: Kalbin Eğitildiği Şehir
Medine: Kalbin Eğitildiği Şehir
15 Ağustos Cuma Hutbesi Konusu
15 Ağustos Cuma Hutbesi Konusu "Kul Hakkı Ateşten Gömlektir"
Son Haberler
Altın Fiyatları 23 Haziran 2026
Altın Fiyatları 23 Haziran 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 23 Haziran 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 23 Haziran 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 22 Haziran 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 22 Haziran 2026
Altın Fiyatları 22 Haziran 2026
Altın Fiyatları 22 Haziran 2026
BTP’den Çankırı’da esnaf ve vatandaş buluşması
BTP’den Çankırı’da esnaf ve vatandaş buluşması
Türkiye Korona Tablosu (24 Kasım 2020)
Türkiye Korona Tablosu (24 Kasım 2020)

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.