25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Kilis Eğitim-Sen İl Temsilciliği Kadın Sekreteri Sema ERKAN bir basın açıklaması yayınladı.
2008 yılının ülkemizde kadına yönelik şiddet açısından kara bir yıl olduğunu dile getiren Sema Erkan, önceki yıllarda Ceza Kanununda yapılan bazı değişikliklerin yaşanmasına ve yeni Medeni Kanunun çıkartılmasına rağmen, 2008 yılında cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddete ilişkin bir ilerlemeden söz etmenin mümkün olmadığına dikkat çekti. Aksine bu konuda birçok açıdan gerileme yaşandığını ifade eden Erkan, açıklamasına şu sözlerle devam etti:
AKP Hükümeti Bir İleri Beş Geri
AKP hükümetinin demokratikleşme ve reform balonu, en başta cinsiyet eşitliği konusunda sönmüştür.
Kadınların yoğun mücadelesi sonucunda istemeye istemeye Anayasanın 10. maddesine pozitif ayrımcılık ilkesini ekleyen hükümet, daha sonraki icraatlarıyla nasıl bir eşitlik yaklaşımına sahip olduğunu açıkça göstermiştir.
AKP hükümeti bizzat kendi yaptığı reformlardan rahatsızdır ve bunları geriye almanın yollarını aramaktadır.
Şiddet bir insan hakkı ihlalidir
Ulusal ve uluslar arası bağlayıcı hukuk düzenlemeleri uyarınca, kadına yönelik şiddeti önleyici düzenlemeler gerçekleştirilmelidir.
Ülkemizde toplumun şiddetten arındırılması, toplumsal barışın sağlanması için her tür ayrımcılık önlenmeli ve toplumsal sorunlara yönelik demokratik çözümü esas alan politikalar geliştirilmelidir. Başta eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik olmak üzere kamusal hizmetlere, kültürel ve çevresel kaynaklara bütçeden daha fazla pay ayrılmalıdır. İş Kanunundaki işyerinde cinsel taciz bölümü tanımı da eklenerek etkin bir şekilde uygulanmalıdır. Ayrımcılık da bir şiddettir ve kadınların işe giriş ile işyerinde karşılaştıkları her türlü ayrımcı uygulamaya son verilmelidir.
25 Kasım'da bir kez daha kadınlara uygulanan her türlü şiddeti kınıyoruz! Ve geleceğin ellerimizde olduğu inancıyla, mücadelemizi bütün eşitsizlikler yok oluncaya dek sürdüreceğimizi bildiriyoruz!









