Kiliste motosiklet sürücülerinin kendi can güvenlikleri için şart koşulan kask takma zorunluluğu, yapılan trafik uygulamaları ile motosiklet sürücülerine zorunlu tutulmaya başlandı.
Hafta başından itibaren Kilis Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda, motosiklet sürücülerine kask takmaları konusunda uyarılar yapılıyor. Son günlerde ise Kilisin çeşitli bölgelerinde yapılan trafik denetimlerinde, kurallara uymayan sürücüler hakkında cezai işlem uygulanmaya başlandı.
Kilis genelindeki motosiklet sürücülerinin çoğunluğunun, yapılan uyarılar ve trafik uygulamaları sonucunda kask takmaya başladıkları gözleniyor. Bu zamana kadar kendilerine ait bir kaskı bulunmayan motosiklet sürücüleri ise, kask temin etmeye çalışıyorlar.









