Çeşitli resmi kurumların ve sivil toplum örgütlerinin açtıkları stantlarda, Kilis yemekleri ve bayanların kendi emekleri ile ürettikleri birçok eşyanın sergilendiği etkinliğe yoğun bir katılımın olduğu dikkatlerden kaçmadı.
Kilis Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kadınlar, kendileri için tertip edilen bu özel günde stantları dolaşarak gönüllerince vakit geçirirken, sağlık personelleri tarafından verilen bazı hizmetlerden de faydalanma imkanı buldular.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, geçtiğimiz yıl roketli saldırılarda hayatını kaybeden başta Sıdıka Mavzer olmak üzere tüm şehitler için İl Müftüsü Mahmut Karatepe tarafından okunan dua ile devam etti. Kilis Valisi İsmail Çataklı ve Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara programda birer konuşma yaparak, toplumda kadının yerine ve önemine işaret ettiler. Suriyeli kadınlarında da iştirak ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı çerçevesinde Kilis Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, pasta kesimi ve çeşitli gösterilerle renklendi.
(Kilis Postası Haber Merkezi)









