Ramazan Bayramının yaklaşması ile birlikte, alış-verişte hareketlilik bekleyen esnafın yine umduğunu bulamadığı gözleniyor.
Çarşıların bir hayli kalabalık olmasına rağmen, alış-verişin neden bu kadar az olduğu sorusuna esnaf şu şekilde cevap veriyor: Kilisli, artık her şeyi idare eder hale geldi. Bayram yaklaşırken, çocuğunu mutlu etmek isteyen anne babalar ufak tefek pahalı olmayan eşyaları tercih ediyorlar. Bu da esnafın genelinde alış-verişin azalmasına neden oluyor. Çarşının fazla kalabalık görünmesinin diğer bir nedeni de, Ramazanlıkta vakit geçirmek isteyenlerin çarşı da olması.
Mallarının büyük bir kısmını bayram öncelerinde satmak isteyen esnafların, bu mevsimlerde de satışlarının bir hayli düşüyor olması, esnafı endişelendirir hale geldiği görülüyor. En büyük sorun da bayramda satılmayan malların ne zaman ve kime satılacağı?









