Kiliste pekmez üretim sezonunun başlaması ile birlikte pekmezcilerde bir hareketlilik gözlenirken, Kilisin katı pekmezinin muhafaza edildiği külekleri yapan ustalar da iş başı yaptılar.
Kilisli külekçilerden Şükrü Usta ile yaptığımız röportajda, külek işinin giderek azaldığını ifade ederek, Geçtiğimiz yıl iki oğlum da yanımda çalışıyordu. Ama bu sene küleğe olan talebin azalması nedeniyle, tek başıma çalışıyorum dedi.
TAHTA KÜLEKLER DAHA SAĞLIKLI
Kiliste bir ara plastik ve metal küleklerin kullanıldığını, ancak bunlardan beklenilen randımanın alınamadığını dile getiren Şükrü Usta, en sağlıklı ve kullanışlı küleğin tahta külek olduğunu belirtti.
Kiliste tahta külek fiyatları boyutlarına göre değişim gösteriyor. 1lik küleğin fiyatı 1 YTL iken, 2lik küleğin fiyatı 1,20 YTL ile 1,30 YTL arasında değişiyor.









