• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
10:37
Altın Fiyatları 9 Temmuz 2026
10:36
Dolar - Euro - TL Kuru 9 Temmuz 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Prof. Gorbanovsky'den Önemli Tespit
Ekonomi
Yayınlanma: 20 Kasım 2019 - 15:52
Güncelleme: 23 Kasım 2019 - 17:04

Prof. Gorbanovsky'den Önemli Tespit

İstanbul’da düzenlenen ‘Prof. Dr. Haydar Baş’la Sosyal Medya Buluşması' programında konuşan akademisyenlerden BRICS Uluslararası İş Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Vladimir Gorbanovsky, BRICS ülkelerinde artık, 'Haydar Baş demek zenginlik demektir' ifadesinin adeta bir slogan haline geldiğine dikkatleri çekti.

Ekonomi
20 Kasım 2019 - 15:52
Güncelleme: 23 Kasım 2019 - 17:04
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Prof. Gorbanovsky'den Önemli Tespit

İstanbul'da geçtiğimiz hafta sonu binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen 'Prof. Dr. Haydar Baş'la Sosyal Medya Buluşması' programına yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen de katıldı.

Yurt dışından programa katılan isimler arasında Azerbaycan Bilimler Akademisi Üyeleri Prof. Dr. Rauf Mehmedov ve Prof. Dr. Dünyamali Veliyev, Azerbaycan Devlet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ruşen Guliyev ve BRICS Uluslararası İş Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Vladimir Gorbanovsky de bulunuyordu. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sosyal Medya Başkanlığı tarafından programda misafirlere Prof. Dr. Vladimir Gorbanovsky de hitap etti.

"BRICS Ülkeleri İş Geliştirme Konseyi Başkanı olarak Prof. Dr. Haydar Baş'a, bu nazik davetinden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum" sözleriyle başladığı konuşmasında BRISC (Brezilya, Rusya, Hindistan, Güney Afrika, Çin) ülkeleri olarak uyguladıkları 'milli para' tezinin sahibi olan Prof. Dr. Haydar Baş'a minnettar olduklarını ifade eden Gorbanovsky, içinden Prof. Dr. Haydar Baş gibi bir lider çıktığı için Türk milletinin gurur duyması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Gorbanovsky şöyle konuştu: "BRICS ülkeleri adına Prof. Dr. Haydar Baş'ı selamlıyorum. Türk milleti olarak içinizden böyle bir lideri çıkardığınız için gurur duymalısınız."

Milli para teziyle yeni bir dünya doğdu

BRICS üye ülkelerinin Prof. Dr. Haydar Baş'ın tezi sayesinde kendi aralarında ABD dolarını devre dışı bırakarak milli paralarla ticaret yaptıklarına dikkatleri çeken BRICS Ülkeleri İş Geliştirme Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gorbanovsky, "Prof. Dr. Baş'a minnettarız' ifadesini kullandı.

Gorbanovsky şunları söyledi: "BRICS ülkeleri olarak kendi aramızda 'milli para' ile ticaret yapıyoruz. Milli para tezinin sahibi olan Prof. Dr. Haydar Baş'a BRICS üyeleri olarak minnettarız. Aslında 2005 yılında iktisat literatürüne kazandırdığı milli para teziyle Prof. Dr. Haydar Baş; yeni bir dünyanın doğmasına neden olmuştur. Emperyalizmi kullanan global güçler ilk olarak, ülkelerin paraya olan ihtiyaçlarını borçlandırarak karşılarlar. Borcunu ödeyemez duruma getirdikleri ülkelerin özelleştirme adı altında madenlerini, en kârlı şirketlerini de ele geçirmiş olurlar. Artık o ülke bağımsız değildir; ekonomik ve siyasi olarak işgal edilmiştir. Bu dünyanın her yerinde böyle olmuştur."

Milli para geldi emperyalizm gitti

"Prof. Dr. Baş'ın milli paralarla ticaret tezini uygulamaya koyarak ve Milli Ekonomi Modeli'nin sosyal devlet projelerini hayata geçirerek emperyalizmi topraklarımızdan kovduk" diyen Prof. Dr. Vladimir Gorbanovsky, "Türk Milletine yakışan BRICS-T olarak birlikte yerini almaktır. Siz Milli Ekonomi Modeli'ni daha rahat hayata geçirebilir ve ekonomik bağımsızlığınızı kazanabilirsiniz, zira bizi ayağa kaldıran lider sizin içinizden çıktı" şeklinde konuştu.

BRICS ülkelerinde artık, "Haydar Baş demek zenginlik demektir" ifadesinin adeta bir slogan haline geldiğine dikkatleri çeken Gorbanovsky, konuşmasını şu sözlerle nihayete erdirdi: "Haydar Baş demek zenginlik demektir. Bugün dünyada iki sistem var, biri geçerliliğini kaybetmiş kapitalizm, diğeri ise milli para tanımı üzerine inşa edilen, dar gelirliyi ve tüketiciyi, daha doğrusu insanı merkezine koyan Haydar Baş'ın sistemi Haydarizmdir. Atatürk emperyalizme karşı savaşı kazanmıştı. Onun için Ne Mutlu Türküm Diyene' ifadesi çok doğru bir ifadedir. Bugün Haydar Baş da sistemiyle, emperyalizmi tarihe gömmüştür. Onun için Prof. Dr. Haydar Baş'a Rus halkının selamını getirdim."

Yeni Mesaj Gazetesi

(Kilis Postası Haber Merkezi)

Bu haber 3984 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Altın Fiyatları 9 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 9 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 9 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 9 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 8 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 8 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 8 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 8 Temmuz 2026
Son Haberler
Altın Fiyatları 9 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 9 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 9 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 9 Temmuz 2026
"Planlı bir fakirleştirme operasyonuyla karşı karşıyayız!"
Dolar - Euro - TL Kuru 8 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 8 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 8 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 8 Temmuz 2026
Yerel Gazetelerde Bugün (20 Kasım 2019)
Yerel Gazetelerde Bugün (20 Kasım 2019)

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.