AB ortak Komitesi Başkan Yardımcısı ANDREW DUFF diyor ki; Eğer ABye girmek istiyorsanız, duvarlarınızda bulunan ATATÜRK fotoğraflarını indiriniz
Vay vay, adamdaki cürete bak, kendi kendine gelin-güvey olmak buna denir. Be adam sen, Atatürkü biliyor musun, tanıyor musun Atatürkü? o duvarlarda gördüğün süs resimler değildir. O ışığımızın, güneşimizin, özgürlüğümüzün resimleridir. Her Türk daha dünyaya gözlerini açar açmaz, o büyük insandan feyiz alır. Sen kim oluyorsun da, böylesine can sıkıcı sözler söylemekte tereddüt etmiyorsun? Bu cesareti söyler misin kimden alıyorsun? ABye girer veya girmeyiz.
Ama eğer böylesine kimliğimizi zedeleyecek ve ondan yana taviz vermemizi çerçevesinde girmemiz sağlanacaksa, biz bu işte yokuz. Hele Atatürk gibi bir liderin ele alınarak, Türk Ulusuna karşı cürüm işlediğinizin farkında olmalısınız ve ondan yana taviz vermemizi şayet isteme cesaretinde bulunuyorsanız, o sizin acizliğinizin ifadesi sayılır.
Siz bir kere Atatürkü hiçte tanımıyorsunuz. Tanımadığınıza göre böylesine ahkâm kesmenizde ne anlam var, bilemiyorum. Zira bu ülkenin, bugün var oluşundaki en büyük faktör, Atatürk prensipleri olduğuna göre, bu prensipler üstüne söz söylemeniz ve Atatürkü hedef göstermeniz, çok yanlış bir ifadedir.
O AB eğer bizi kabul edecekse, Türk kimliğimizi içinde ve Atatürk felsefemizle kabul etmelidir ki, biz o birliğin samimiyetine inanalım. Yoksa öğle resimlerini indirin veya laik kelimesinin üzerinde durarak, sözde kendisine uygun beyanatlar vermenin hiçbir anlamı yoktur. Atatürk bizim öz kaynağımızın en büyük yaratıcısıdır. Bugün hürriyet içinde yaşamamızın en önemli faktörlerinden biri olan Atatürk felsefesini sizlerden ders olarak öğrenecek değiliz. Bırakın kendi birliğinizin hedeflediği noktalarda siz gezinin ama bizim Atatürkten asla söz etmeyin. Çünkü sözleriniz onun büyük kişiliğini rendice etmektedir. Üslubunuz başka güçlerin tesiri altında bulunduğunuzu aşikâr bir şekilde yansıtmaktadır. Ne olur bir daha ve bin defa söylüyor ve tekrarlıyoruz. Atamıza dokunmayın, ondan ne menfi ne de müspet söz etmeye kalkmayın. Çünkü onun sizin söylemlerinize asla ihtiyacı yoktur. O, zira dünya liderleri arasında tektir ve tekliğini koruyacaktır.
O ne biçim laftır ki, fotoğraflarını indirme emrini verecek kadar kendinizi yetkili görüyorsunuz. Siz kimsiniz, sizi tanıyabilsek bile, Atamıza olan bu saygısız sözleriniz için sizi asla affetmeyiz. Bun böyle bilesiniz ve böyle kabul etmelisiniz. Bizim size tavsiyemiz, sıkıldığınız zaman açınız Atatürkle ilgili eserleri okuyunuz. O zaman Türk ulusunun ona olan bu büyük saygısını ve sevgisini daha iyi anlarsınız. Yolunuz Türkiyeye düşerse, şöyle bir Çanakkale ve Gelibolu tabyalarını dolaşarak, Türk ulusunun geldiği noktayı ne olur bir izleyin. O zaman gördüklerinize ve duyduklarınıza şaşıracak, ettiğiniz sözlerin çirkinliği yüzünden hicap duyacaksınız. Zira o kanlı topraklarda Türkiye Cumhuriyetinin kanla yazılmış haritası vardır ve bu haritada Atatürkün ölmez eseridir. Her Türk gözlerini Atatürk sevgisiyle açar ve onun sevgi saygısını ölünceye kadar devam ettirir. Birkaç çatlak ses çıksa da o Türk ulusunu asla bağlamaz.
İşte size bir vasiyetname gibi mesaj sunuyorum. Daha ileri gitmiyorum. Çünkü Türklük terbiyem buna müsaade etmiyor. Sözlerinden dolayı, nedamet duyacağına inanıyorum.
Nejat TAŞKIN ( Kent Gazetesi)









