Kilis ile ilgili bazı sorunları gündeme getirmemizin ana nedeni, mevcut problemlerin çözüme kavuşturulmasıdır. Uzun zamandır gündeme taşımaya çalıştığımız Mevlevihane önündeki park sorunu ne yazık ki halen bir çözüme kavuşmuş değil. Bu konuda bize gelen şikayetler doğrultusunda sorunu tekrar gündem etmenin faydalı olacağı kanaatindeyim.
Vatandaşlarımızın bu konudaki şikayetlerini birkaç başlık altında toplamak mümkün. Bilindiği üzere bahsi geçen bölgenin yaya ve araç trafiği gayet yoğundur. Bu yoğunluğa bir de sıra sıra park edilen araçlar eklenince, yolda ilerlemek mümkün olmuyor. Hele de araçların park için girip çıktığı vakitlerde trafik tamamen kitleniyor. Park halindeki arabalar yüzünden neredeyse tüm gün trafik tek şerit üzerinden akıyor. Bu da başta Adliye tarafından gelen yol olmak üzere tüm yollarda tıkanmalara sebep oluyor.
Kiliste park sorunu olduğunu elbette biliyoruz. Buradaki araç parkı tamamen engellensin demiyoruz tabi ki. En azından araçların rahat bir şekilde gelip geçmesi için gereken boşluk oluşturulsun. Bu isteğimiz de çok değildir umarım!
Yazan: Fuat CAN
E-mail: [email protected]









