BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Bu Anayasa, Türk milletini alıp bir dehlize, bir çukura atma Anayasasıdır. ABD ve ABnin istediği noktaya Türkiyenin taşınmasıdır dedi ve Türk milletini topyekûn hayır demeye çağırdı.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Anayasa referandumu üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Anayasa değişikliğinde toplumu oluşturan kesimlerin sorunlarının çözümüne dair hiçbir şey bulunmadığını dile getiren Prof. Dr. Baş, hakkı ve hukuku korunmayan bu kesimlerin Anayasa referandumunda evet demelerinin asla mümkün olmadığına işaret etti.
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, konuşmasında Anayasa referandumu için partileri ziyaret eden hükümetin Bağımsız Türkiye Partisini ziyaret etmemesini de değerlendirdi. Değişiklikler hususunda soracağımız birkaç soruya cevap veremeyip, çuvallamaktan korktukları için kapımıza gelemediler diyen Prof. Dr. Haydar Baş, hükümet üyelerinin bu kapsamda sadece kendi düşüncelerindeki insanları ziyaret ettiklerini söyledi. Bu Anayasa değişikliğinin Türk milletini alıp bir dehlize, bir çukura atmak anlamına geldiğini söyleyen Prof. Dr. Baş, Türkiye Amerikanın, Avrupanın istediği noktaya taşınmak isteniyor diye konuştu. Prof. Dr. Haydar Baş, konuşmasının son bölümünde Türk milletini hep birlikte hayır demeye çağırdı.
Hayırda yarışıp, hayır diyeceğiz
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş Anayasa değişikliğini değerlendirdiği açıklamasında söz konusu değişikliğin toplumu oluşturan işçi, memur, köylü ve emekli gibi kesimlerin hiçbir sorununu çözmediğini söyledi. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: işçiye ne hak getirdiler? Hiçbir şey. Peki, işçiye hiçbir hak getirmeyen Anayasaya işçi niçin evet desin? Tarım bölgesindeki çiftçi kardeşim, senin hangi menfaatin ve hakkın, hukukun var bu hazırlanan Anayasada? Yok. O zaman sen bu referanduma niye evet diyeceksin? Hayvancılıkla iştigal eden kardeşlerim senin hakkın, hukukun bu Anayasada var mı? Yok. E niçin buna evet diyeceksin? O halde Anayasa referandumunda söylenecek tek söz var; O da hayırdır. Hayırda yarışalım
Hayırda yarışacağız ve bu Anayasaya külliyen hayır diyeceğiz, inşallah.
Milletin Anayasasını biz yapacağız
Türkiyeye yeni bir Anayasanın lazım olduğu konusunda herkesin hemfikir olduğuna dikkatleri çeken Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiyenin ihtiyacı olan Anayasayı yapmanın Bağımsız Türkiye Partisine nasip olacağını dile getirdi. Prof. Dr. Baş sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiyeye yeni bir Anayasa lazım değil mi? diye soranlar olabilir. Tabii lazım. Onu da kim yapacak biliyor musunuz? Haydar Hoca yapacak? Peki, kiminle yapacak? Bakın yanımızda dünya çapında bir hukukçu olan Prof. Dr. Ünal Emiroğlu hocamız var. Bunların riyasetinde komisyonlar oluşturacağız. Türkiyedeki sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine, etnik gruplara teklifler sunacağız. Onlar görüşlerini getirecek, bunların önüne koyacak. İnşallah milletle birlikte Anayasanın aylarca süren müzakeresini yapacağız. En az bir yıl olgunlaşacak ve inşallah bizim yapacağımız Anayasa bu milletin baba Anayasası olacak, milletin Anayasası olacak. İşte o zaman hep beraber evet oyu vereceğiz. Çünkü onda işçinin hakkı olacak. Memurun, emeklinin, köylünün, hayvancısının, denizcisinin, ormancısının, sanayicisinin ve madencisinin hakkı olacak. O Anayasaya kavuşana kadar bu Anayasaya ne diyoruz? Hayır, diyoruz.
Hükümet bize gelmedi
Anayasanın içeriği konusunda vatandaşların hiçbir bilgisi olmadığını söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, Hiç kimsenin bu Anayasada ne yazdığından haberi yok. Ben bir parti genel başkanıyım. Teknik elemanlarımıza görev veriyoruz bize gelip bilgi veriyorlar. Yahu adam bizim kapımızdan bile geçmekten korkuyor. Niye? Haydar Hoca bize bu Anayasa ile ilgili birkaç tane soru sorarsa biz çuvallarız diye. Kimin yanına gidiyor? Kendi kafasında olan adamların yanına gidiyor diye konuştu.
Kimse evet demesin
Bu Anayasayla birlikte Türkiyeyi Amerika Birleşik Devletlerinin, Avrupa Birliğinin uydusu mesabesine getirmek istiyorlar diyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş şunları söyledi: 1982 Anayasasıyla Türkiyeyi bugünkü noktaya taşıdılar. Bu Anayasayla Türkiye bölüp parçalamaları mümkün olmadı. Şimdi yeni Anayasayla beraber bu konuda bir adım öteye atlayacaklar. Az önce bir konuşmacının söylediği gibi her bakanlıkta Amerikalı danışmanlar var. Yahu bizim bakanlıklarımızda Amerikalı danışmanların ne işi var? Burası müstemleke ülkesi mi? Yani biz esir miyiz? Ama maalesef bu adamlar öyle bir idare ortaya koydular ki esir olsak daha iyi? Niye en azından halimizi bilirdik. Derdik ki, kardeşim sus konuşma biz köleyiz. Şimdi hürüz, diyoruz kendimize bir bakıyoruz ki, her tarafımız açık. Kral çıplak oyunu oynanıyor. Onun için arkadaşlar, yapılacak olan iş, birbirimize süratle haber verip, şu andan tezi yok, hemen arkadaşlarınıza, dostlarınıza ve kardeşlerinize haber verin, kimse bu Anayasaya evet, demesin.
Milet bir dehlize sokulacak
Prof. Dr. Haydar Baş yapılmak istenenin Türkiyeyi ABD ve ABnin istediği noktaya taşımaktır dedi ve şöyle konuştu: Bu Anayasa Türk milletini alıp bir dehlize, bir çukura atma Anayasasıdır. Amerikanın, Avrupanın istediği noktaya Türkiyenin taşınmasıdır. Peki, Amerikanın, Avrupanın Türkiye için istediği nedir? bir, yerinin altındaki kaynaklar, iki, yer üstündeki topraklar, üç, Türkiyenin bölgelere bölünmesi, darmadağın olmasıdır. Buna ne diyoruz? Hayır diyoruz. Onun için hep beraber hayırda yarışalım.
Yeni Mesaj Gazetesi






