Kilis Valiliği ile Halep Valiliği arasında imzalanan anlaşma gereğince Kilisteki akrabaları ile bayramlaşmak için müracatta bulunan 12 bin 300 Suriyeli vatandaşın Kilise gelişi bugün itibariyle başladı.
Kilis Öncüpınar Sınır Kapısından geçerek ilimize giriş yapan Suriye uyruklu vatandaşlar, buradan kendilerine tahsis edilen minibüsler vasıtasıyla, Kilis Otogarına getirildi. Yakınları tarafından karşılanan Suriyeli vatandaşlar, yakınları ve akrabaları ile bayramda biraraya geliyor olmanın mutluluğunu yaşadılar. Sabah erken saatlerde Kilise gelmeye başlayan Suriyeli vatandaşlar, 2 gün süreyle Kiliste kalabilecekler.
Suriyeli vatandaşların ülkeye giriş ve çıkışlarında herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli emniyet tedbirlerinin alındığı Kilise, Suriyeli vatandaşların gelişi önümüzdeki günlerde de devam edecek.








