Kiliste alışagelmiş olan meyve ve sebzede yaşanan yaz ucuzluğu bu yıl pek yaşanmazken, fiyatlar tarla sezonu olmasına rağmen yukarı doğru tırmanışını sürdürüyor.
Ramazan Ayının da etkisiyle özellikle meyve fiyatlarında normalden fazla bir artış olduğu dikkatleri çekerken, satıcılar bunu meyve ve sebzenin azalmasına bağlıyorlar. Rekoltenin düşüklüğü sebep gösterilen yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşlar, Mübarek Ramazanda gönüllerince alış-veriş edememekten yakınırken, birçok üründe kaydedilen fiyatlar bütçeleri adeta yakıp kavuruyor. Özellikle karpuz ve kavun gibi yazın bolca tüketilen meyveleri yemek birçok kişi için şimdiden hayal olmuş gözüküyor.
Kiliste karpuz ve kavunun kilogram fiyatı 1 TLye ulaşırken, diğer meyve ve sebzelerin de karpuz ve kavunu aratmayacak derecede fiyatlarını katladıkları dikkat çekiyor. Örneğin salatalık henüz sera ürünü piyasaya inmeden 1,5 TLye dayanırken, diğer kalemlerde de artışlar olduğu gözleniyor.
Ramazanda iftar sonrası biraz meyve ile serinlemek isteyen vatandaşların bir hayli bedel ödemeleri gerekiyor. Sade vatandaş ise, pahalı ürünlerden çok fiyatı uygun daha hesaplı meyve ve sebzeleri almayı tercih ediyorlar.









