Kilisin uzun zamandır etkili yağış alamaması nedeniyle zeytin ağaçlarının ve bağların ciddi bir tehlike ile karşı karşıya kaldıkları belirtiliyor.
Kış başından bu yana metrekareye düşen yağış miktarının 13.1 cm olarak ölçüldüğü Kiliste, bu durumdan en çok zeytin ağaçları ve bağlar etkileniyor. Uzmanlar Kiliste yaşanan bu kuraklığın bağlar ve zeytinlikler üzerindeki etkilerini şu şekilde ifade ediyorlar: Bağ tiyeklerindeki gözlerde zayıf açma, sürgünlerde kısalma ve yapraklarda deformasyon meydana gelebilir.
Zeytin ağaçlarında ise az çiçek açma meydana gelirken, verim düşüklüğü de yaşanabilir. Bağlarda ve zeytinliklerde kuraklık sebebiyle meydana gelebilecek verim düşüklüğü oranının % 25 ile % 40 arasında değişebileceği ifade ediliyor.









