• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
13:32
Altın Fiyatları 25 Temmuz 2026
10:30
Dolar - Euro - TL Kuru 25 Temmuz 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kilis Güncel
  3. Boş durmayın evde sirke yapın!
Kilis Güncel
Yayınlanma: 10 Nisan 2020 - 13:28
Güncelleme: 11 Nisan 2020 - 11:18

Boş durmayın evde sirke yapın!

“Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş, Dünle beraber gitti cancağızım; Ne kadar söz varsa düne ait, Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” (Hz. Mevlâna)

Kilis Güncel
10 Nisan 2020 - 13:28
Güncelleme: 11 Nisan 2020 - 11:18
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Boş durmayın evde sirke yapın!

Koronavirüs vakaları hem ülkemizde hem dünyada yayılmaya devam ediyor. Görünen o ki kendi sağlığımız için evde kalmaya devam edeceğiz.

Sosyal medyada ortalık karıştırmak isteyenlere pek itibar etmeyin. Oluşacak bir kaostan kimseye bir fayda yoktur.

İcraatlar, yapılan uygulamalar, eksik gedik olabilir. Beğenirsiniz beğenmezsiniz muhalefet edin ancak yapıcı olmalısınız, yol gösterici olmalısınız.

Yalan haber, panik yayma, korku oluşturma gibi eylemeler çok tehlikelidir.

Evde kalın ama boş şeylerle uğraşmayın. Faydalı işler yapın. Mesela sirke kurun evinizde…

Nasılsa evdesiniz! Evde olan malzemelerden, meyve atıklarından (yani meyve kabuklarından) istifade edin.

Mutfağa bir cam kavanoz koyun. Soyarak yediğiniz elma armut limon gibi meyvelerin kabuğu gibi. Meyve kabuklarını içinde bir miktar temiz su olan kavanoza atın.

Kabukları, artan meyveleri,  ister büyük parçalar halinde, ister küçük dilimler halinde, ister rendeleyin, ister makinada çekin. Kafanıza göre takılın sizler bir farklılık katın. Büyükler derki "Kervan yolda düzülür" Boza yapa deneme yanılmayla aslını öğrenirsiniz

Şeker oranını yükseltmek için biraz şeker ya da benzeri (pekmez, bal) ekleyin. Bir kaşık da tuz ekleyin.

Evde hazır varsa biraz zencefil zerdeçal tarçın gibi aroma veren şeyler koyun. Kafanıza göre aromalar oluşturun. Yedikçe artan meyve kabuklarını bu kavanoza atın.

Tahta bir kaşık ya da bir küçük oklava, temiz bir ağaç parçası v.s. temin edin yanı başına koyun canınız sıkıldıkça karıştırın. Sonra da üzerini hava alan bir bezle ya da tülbent parçasıyla kapatın.

Sakın onu unutulmuş bir yere kuytu köşeler koymayın. Mutfağa yanı başınıza koyun. Ona sevginizi katın emek verin. Sirkenin oluşum evrelerini an be an takip edin.

Gereksiz işlerle dedikoduyla, komplo teorileriyle uğraşmaktan koruyun aklınızı. İlham almaya çalışın, beyin jimnastiği yapın. 

Kavanozda gördüğünüz değişimi yorumlamaya bakın. Acayip şeylere şahit olursunuz. Hani derler ya büyükler “sabırla koruk helva, dut yaprağı atlas olurmuş”

Sabır, bir işin başarılması için gerekli mücadelenin verilmesi esnasında karşılaşılan güçlüklere göğüs germek, azim ve kararlılık göstermektir.

Mücadeleye devam etmek demektir. Nasıl ki, koruk bakılırsa zamanla üzüm olur, üzümden pekmez, pekmez helva olur. İpek atlas kumaş elde etmek isteyen sabredecek; ipek böceği dut yaprağını yiyecek büyüyüp ipek salgılayacak, ipek kozaları ip haline getirilecek ve sabırla atlas dokunacak.

Siz de çöpe gidecek meyve kabuklarını sabırla değerlendirin. Zamanınıza değer katın. Hayata umutla bakın…

Tercihlerinizin güzelliği size ve yaşadığınız hayata değer katacaktır. Yanlış tercihleriniz ise hayatınızı zindana çevirecektir.

Haydi durmayın hem kendinize hem yaşadığınız dünyaya iyilik aşısı vurun. Allah’ın sonsuz kudret ve azametini hatırlayın. Gözle görünmeyen bir virüs dünyayı nasıl hizaya getiriyor. Artık değişim zamanıdır.

Hz. Mevlâna'nın şu mesajını anlamaya çalışalım

“Her gün bir yerden göçmek ne iyi, Her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş, Dünle beraber gitti cancağızım; Ne kadar söz varsa düne ait, Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”

KİLİS POSTASI HABER MERKEZİ

Bu haber 3601 defa okunmuştur.
# hayatevesigar# sirke# koronavirüs# kilis
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BTP’den Kilis’te yoğun mesai: STK ve esnaf ziyaretleri
BTP’den Kilis’te yoğun mesai: STK ve esnaf ziyaretleri
Kilis Belediyesi'nden Öğrencilere Karne Hediyesi: Millet Bahçesi'nde Büyük Şenlik
Kilis Belediyesi'nden Öğrencilere Karne Hediyesi: Millet Bahçesi'nde Büyük Şenlik
Kilis Belediyesi'nden
Kilis Belediyesi'nden "Su Kesintisi" İddialarına Yanıt: "Olay İnsani Bir Yardımdan İbarettir"
Kilis’in Tarihi Mirası Canbolat Paşa Camii’nde Restorasyon Süreci Hız Kazandı
Kilis’in Tarihi Mirası Canbolat Paşa Camii’nde Restorasyon Süreci Hız Kazandı
Son Haberler
Altın Fiyatları 25 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 25 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 25 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 25 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 24 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 24 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 24 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 24 Temmuz 2026
15 Temmuz'un Görünmeyen Yüzü
15 Temmuz'un Görünmeyen Yüzü
Kilisli Çiftçiler Arazilerine Gidebilecek
Kilisli Çiftçiler Arazilerine Gidebilecek

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.