• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
17:45
Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan’dan Rektör Akman’a Ziyaret!
17:43
Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde Önemli Ziyaret: Milletvekili Dal ile Rektör Akman Bir Araya Geldi
09:50
Dolar - Euro - TL Kuru 30 Haziran 2025
09:50
Altın Fiyatları 30 Haziran 2025
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. BTP Lideri Hüseyin Baş'tan, TDP Lideri Mustafa Sarıgül'e ziyaret
Siyaset
Yayınlanma: 13 Eylül 2022 - 19:24
Güncelleme: 13 Eylül 2022 - 21:09

BTP Lideri Hüseyin Baş'tan, TDP Lideri Mustafa Sarıgül'e ziyaret

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ziyaret etti.

Siyaset
13 Eylül 2022 - 19:24
Güncelleme: 13 Eylül 2022 - 21:09
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BTP Lideri Hüseyin Baş'tan, TDP Lideri Mustafa Sarıgül'e ziyaret
TDP Genel merkezinde gerçekleşen buluşmada önce heyetler arası ardından da baş başa görüşme yapıldı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ve yaklaşık 1.5 saat süren görüşme sonrası iki lider ortak açıklama yaptı.

“Türkiye’de artık bir değişim vaktinin geldiği aşikârdır”

Basın toplantısında önce BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş konuştu.

Sarıgül ile çeşitli konularda değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Hüseyin Baş konuşmasına Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu özetleyerek başladı.

Hüseyin Baş, “Türkiye’nin geldiği süreç hepimizin malumu; sıkışmış, ekonomik anlamda bir politika üretemeyen, sosyal anlamda yıkılmışlığın eşiğine gelmiş, eğitim anlamında gençlerini eğitemeyen, çocuklarını yetiştiremeyen, sağlık hizmetlerini sağlayamayan velhasıl bir hükümetin sürdürmesi gereken neredeyse hiçbir hizmeti sürdüremeyen 20 yıllık bir hükümetin varlığından bahsetmemiz gerekirse Türkiye’de artık bir değişim vaktinin geldiği aşikârdır. Bütün muhalefet de zaten bu değişimi hayata geçirebilme adına birliktelikler oluşturmaya çalışıyor. Biz de Bağımsız Türkiye Partisi olarak merhum genel başkanımız Sayın Prof. Dr. Haydar Baş’ın kaleme aldığı, Türkiye’nin kurtuluş reçetesi olan Milli Ekonomi Modeli’ne sahip olmanın haklı gururu ve mutluluğu içerisinde Türkiye’nin bu darboğazdan kurtulması, coğrafyasında ve Avrupa’da parmakla gösterilen kıskanılan bir ülke haline gelmesi için çalışmalar yapıyoruz ve yapacağız. Güzel projelerimiz var, inşallah güzel bir seçim süreci yürüteceğiz. Bu noktada önümüzde muhtemeldir ki Türkiye’de bir seçimler süreci olacak. BTP olarak sizlere, ‘hakikaten Türkiye’de siyaset varmış, Türkiye’de siyaset değişmiş’ diyeceğimiz bir süreci yaşatmak adına söz veriyoruz. İnşallah bunu hep birlikte müşahede edeceğiz” dedi.

“Atatürk Cumhuriyeti için teminat olmaya devam edeceğiz”

Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Hüseyin Baş konuşmasına şöyle devam etti; “Türkiye artık sağcının solcunun, Alevinin Sünninin, Kürtün Türkün, Lazın Çerkesin… Herkesin bir arada yaşayabildiği, aynı masa etrafında birleşebildiği, aynı sofradan yemek yiyebildiği bir ülke olmak zorundadır. Bizi kavga ettirmeye çalışanlar var ve her zaman olacak. Ama bu kavga bizim kavgamız değil biz bunu çok iyi biliyoruz. Bu kavga bizi kavga ettirmek isteyenlerin kavgası esasında. Her zaman istenen güçsüz bir Türkiye, her zaman istenen bölünmüş, parçalanmış bir Türkiye... Ve bizler BTP olarak – ve inanıyorum ki TDP de aynı düşünce de – Türkiye’nin birliği için bir teminat, Türkiye demokrasisi için bir teminat, Atatürk cumhuriyeti için teminat olmaya devam edeceğiz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“Haydar Baş Hocamı sevgiyle, saygıyla anıyorum”

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ve çalışma arkadaşlarını ağırlamaktan mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise, “Türkiye’mizin ileri demokratik ve medeni ülkeler seviyesine çıkmasında, örflerimizin geleneklerimizin göreneklerimizin korunmasında, bayrağımızın korunmasında, toprağımızın korunmasında, ulusal birlik anlayışında Bağımsız Türkiye Partisi ile el ele, kol kola, omuz omuza olmanın bugün gururunu yaşıyorum. Bu vesileyle kendisini tanımaktan büyük mutluluk duyduğum, Atatürk ilkelerini güçlü ve onurlu bir şekilde savunan, Atatürk milliyetçiliği konusunda taviz vermeyen Malazgirt’ten Kocatepe’ye kadar tam bağımsız Türkiye diyen Haydar Baş hocamı sevgiyle, saygıyla anıyorum” dedi.

“Türkiye iki ittifaka mahkum değildir”

BTP ve TDP’nin rütbe için değil kavgacı, uzlaşmacı olmayan siyaseti değiştirmek için yollarda olduğunu ifade eden Sarıgül ittifak çalışmaları hakkında da konuştu.

Sarıgül, “Türkiye iki ittifaka mahkum değildir. Siyasi partiler arasında iş birliği ve güç birliği her zaman olacaktır. Anavatan Partisi, Demokratik Sol Parti, Yeniden Refah Partisi ve birçok siyasi parti ile özel görüşmeler devam etmektedir. Bugün BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı ve çok değerli heyetlerini çalışma arkadaşlarımla beraber TDP Genel merkezimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün yepyeni temeller atılmıştır. Türkiye’mize müjdeler olsun. Türkiye’miz sahipsiz değildir. Türkiye’de siyasi partiler arasında işbirliği ve güç birliği olacak, yorulan, heyecanı biten siyasi partiler gidecek ve yeni heyecanlı, enerjisi yüksek olan siyasi partiler ülke yönetiminde söz ve karar sahibi olacak. Bugün Türkiye’miz için önemli temeller atılmıştır” dedi.

Hüseyin Baş basın toplantısının sonunda Mustafa Sarıgül’e Prof. Dr. Haydar Baş’ın Milli Ekonomi Modeli kitabını hediye etti.

Bu haber 900 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'tan Orta Doğu değerlendirmesi
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'tan Orta Doğu değerlendirmesi
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’tan Talat Paşa çıkışı
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’tan Talat Paşa çıkışı
"İsrail'in elinde 90- 100 tane nükleer silah var"
“İsrail aslında bir inancı, medeniyeti bombalıyor”
“İsrail aslında bir inancı, medeniyeti bombalıyor”
Son Haberler
Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan’dan Rektör Akman’a Ziyaret!
Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan’dan Rektör Akman’a Ziyaret!
Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde Önemli Ziyaret: Milletvekili Dal ile Rektör Akman Bir Araya Geldi
Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde Önemli Ziyaret: Milletvekili Dal ile...
Dolar - Euro - TL Kuru 30 Haziran 2025
Dolar - Euro - TL Kuru 30 Haziran 2025
Altın Fiyatları 30 Haziran 2025
Altın Fiyatları 30 Haziran 2025
Dolar - Euro - TL Kuru 28 Haziran 2025
Dolar - Euro - TL Kuru 28 Haziran 2025
Çocuklarda Düz Tabanlık Olur mu?
Çocuklarda Düz Tabanlık Olur mu?

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.