• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
10:00
Dolar - Euro - TL Kuru 8 Haziran 2026
10:00
Altın Fiyatları 8 Haziran 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İslam
  3. 'Dostuna karşı üstünlük taslama!'
İslam
Yayınlanma: 16 Mayıs 2020 - 10:46
Güncelleme: 17 Mayıs 2020 - 12:09

'Dostuna karşı üstünlük taslama!'

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: “Kardeşinin dostluğunun senin için halis olmasını istiyorsan onunla asla şakalaşma, onunla çekişme, ona karşı üstünlük taslama ve ona karşı düşmanlık etme!”

İslam
16 Mayıs 2020 - 10:46
Güncelleme: 17 Mayıs 2020 - 12:09
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'Dostuna karşı üstünlük taslama!'

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Ali'nin düşmanının dostu Ali'nin düşmanıdır." (Bihar, 77/174/9).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Dostların da üç kimsedir, düşmanların da… Dostlarına gelince... Dostların senin dostun, dostunun dostu ve düşmanının düşmanıdır. Düşmanlarına gelince... Onlar da senin düşmanın, dostunun düşmanı ve düşmanının dostudur." (Nehc'ul Belağa, 395. Hikmet).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Dostunun düşmanını dost edinme! Neticede dostuna düşmanlık etmiş olursun." (Bihar, 77/209/1).

Resûlullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Her insanın dostu aklıdır, düşmanı da cahilliği…" (a.g.e., s.174/9).

İmam Kâzım (a.s) şöyle buyurmuştur: "Kendinle kardeşlerinin arasındaki hürmeti yok etme! Ve ondan bir şeyi baki bırak. Zira hürmet yok olunca utanma da yok olmaktadır." (Tuhef'ul Ukul, 409).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "İnsan kardeşini rahatsız edince (veya utandırınca) onu kaybeder." (Bihar, 74/165/28).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Kardeşinin dostluğunun senin için halis olmasını istiyorsan onunla asla şakalaşma, onunla çekişme, ona karşı üstünlük taslama ve ona karşı düşmanlık etme!" (a.g.e., 78/291/2).

İmam Hâdi (a.s) şöyle buyurmuştur: "Çekişmek eski dostluğu ve sağlam düğümü bozar. Çekişmede var olan en küçük şey, herkesin diğerine galip gelmesini istemesidir ve bu üstün gelme arzusu dostluk bağının kopmasına sebep olan asıl etkendir." (A'lam'ud Din, 311).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim laf taşıyan kimseyi dinlerse dostunu kaybetmiş olur." (Bihar, 73/160/7).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Dostun kıskanması dostluğun sağlam olmamasındandır." (Nehc'ul Belağa, 218. Hikmet).

İmam Ali (a.s), oğlu Muhammed bin Hanefiye'ye yaptığı bir tavsiyesinde şöyle buyurmuştur: "Kendini beğenmişlikten, kötü ahlaktan ve sabır azlığından sakın. Zira bu üç haslete rağmen senin için bir dostluk baki kalmaz ve insanlar sürekli senden uzaklaşır." (el-Hisal, 147/178).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Sakın kötü zan sana galip gelmesin! Çünkü senin için hiç kimseyle dostluk etmene yer bırakmaz." (Bihar, 77/207/1).

İmam Sâdık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Dostlar hakkında ince görüşlü olmak ve iyice araştırmak ayrılığa sebep olur. Eleştirmek ise düşmanlığa sebep olur." (a.g.e., 78/229/1).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim dostu hakkında kınayıcı olursa dostluk bağını koparmış olur." (Gurer'ul Hikem, 8582).

İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: "Her kim kardeşleriyle münakaşa ederse dostları azalır. Her kim onu kendisine tercih etmedikçe dostundan hoşnut olmaz ve sürekli ona kızgın olur." (Gurer'ul Hikem, 8772, 8976). (Muhammed Muhammedî reyşehrî, M,zanu'l-Hikmet).

Okan Egesel

(Kilis Postası Haber Merkezi)

Bu haber 1807 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ramazan Bayramı Namazı Nasıl Kılınır? İşte Adım Adım Anlatım
Ramazan Bayramı Namazı Nasıl Kılınır? İşte Adım Adım Anlatım
Ramazan ve Oruç: Ayetler ve Hadisler Işığında Temel Hükümler
Ramazan ve Oruç: Ayetler ve Hadisler Işığında Temel Hükümler
Medine: Kalbin Eğitildiği Şehir
Medine: Kalbin Eğitildiği Şehir
15 Ağustos Cuma Hutbesi Konusu
15 Ağustos Cuma Hutbesi Konusu "Kul Hakkı Ateşten Gömlektir"
Son Haberler
Dolar - Euro - TL Kuru 8 Haziran 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 8 Haziran 2026
Altın Fiyatları 8 Haziran 2026
Altın Fiyatları 8 Haziran 2026
Arşivlerden Günümüze Uzanan Bir Tarih Hazinesi
Arşivlerden Günümüze Uzanan Bir Tarih Hazinesi
BTP Edirne'den şehit ailelerine anlamlı ziyaret
BTP Edirne'den şehit ailelerine anlamlı ziyaret
BTP Keçiören Kadın Kolları Etlik’te sahaya indi
BTP Keçiören Kadın Kolları Etlik’te sahaya indi
Kilis'te Peynir Basma Zamanı Geldi
Kilis'te Peynir Basma Zamanı Geldi

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.