• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
09:28
Altın Fiyatları 27 Mart 2023
02:57
Çadır Kent İmzalanan Protokol İle Devredildi
02:50
Omuz Omuza Yeniden Sahalara
02:38
Kadınlar Birçok Sağlık Şikayeti Menopoz Kaynaklı Olabilir?
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Alaaddin Özkar
  3. ALİ GİBİ KAHRAMAN, ZÜLFİKAR GİBİ KILIÇ YOKTUR. (ı)
27 Şubat 2021 - 13:44

ALİ GİBİ KAHRAMAN, ZÜLFİKAR GİBİ KILIÇ YOKTUR. (ı)

27 Şubat 2021 - 13:44
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Alaaddin Özkar
Alaaddin Özkar

    

13 Recepte Hz. Ali’nin doğum yıl dönümünü idrak ettik.

Bizim nesil Hz. Ali’nin kahramanlığını ve Cenklerini dinleyerekten büyüdük.

Hz Ali, Zülfikar kılıcı ile kâfire aman vermeyen, bizim çocukluk kahramanımızdı.

Televizyonların yaygınlaşması ile ara verdiğimiz Hz Ali’in destansı kahramanlıklarını, Prof. Dr. Haydar Baş’ın İmam Ali eseri ile tekrar hatırladık.

Gelin İmam Ali kitabında anlatılan Hz Ali’yi tekrar tanıyalım.

Velayetin şahı Hz. Ali Efendimiz, bizzat Hz. Peygamber'in elinde büyümüştür.
Çocukluk yıllarını anlatırken şöyle der: "Çocukluğum Resulullah'ın evinde geçti. Beni O büyüttü. Beni şefkatle kucağına alır, lokmayı çiğneyip ağzıma koyardı. Onun o güzelim kokusu elvan, elvan ruhumu okşardı. Sözlerimde yalana, davranışlarımda bir kusur ve cahilliğe asla rastlamadı. Yüce Allah, gece ve gündüz O'nunla birlikte olup dünyanın yücelikleri ve iyilikleri konusunda O'nu eğitmesi için süt çağından hemen sonra büyük melekleri Resulllah'ı yanına verdi. Ben de tıpkı süt çağındaki bir bebek gibi Peygamber'e uymakta ve O'nu izlemekteydim.
İslam henüz hiçbir eve girmemişken, sadece Resulullahla Hatice'nin Müslüman olduğu dönemde Ben üçüncü Müslüman’dım" diye buyurur.
Tarihi gerçekler göstermektedir ki Peygamberimiz, Hz. Ali'yi evine götürdüğü ilk günden beri, O'nu asla kendi başına bırakmamıştır. 
Hz. Ali, her zaman Peygamberle beraberdi. Hz. Peygamber ibadet için şehir dışındaki dağlara ve çöllere gittiği vakit bile Hz. Ali'yi yanında götürdü.
Resulullah, üç yıl boyunca genel bir davette bulunmadı. Sadece kabul edeceğine inandığı kişilere tebliğ yapmıştır.
"Ve en yakın akrabalarını korkut. İnananlardan Sana uyanlara karşı sevgi kanadını indir, mütevazi ol. Sana isyan ederlerse, de ki, şüphe yok ki, Ben sizin için yaptıklarınızdan uzağım." (şuara 214-216)
Bu ayetin nazil olmasının ardından Allah Resulü, kendisine yardımcı olması için Hz. Ali'yi çağırdı ve Ben-i Haşim'in büyüklerinden 40 kişiyi yemeğe davet etti.
Aralarında amcaları Ebu Talib, Ebu Leheb, Hamza, Abbas da vardı.
Peygamberimiz onlarla konuşmak istediğinde, Ebu Leheb atılarak, "Arkadaşınız sizi büyüledi" dedi ve topluluk dağıldı. Bunun üzerine Peygamber ertesi gün yine davet verilmesini kararlaştırdı. Belirlenen vakitte herkes geldi.  
Hz. Peygamber (sav), "Ey Abdulmuttaliboğulları! Kendisinden başka tapacak ilah bulunmayan Allah'a and olsun ki, Ben size ve tüm insanlara Allah'ın elçisi olarak gönderildim. Allah’ım Bana emir verdi ki, sizi Allah'ın birliğine ve Benim risaletime davet edeyim" şeklinde bir konuşma yaparak, içinizden kim 'Bana bu yolda yardım edip, kardeşim, vasim ve Benden sonra halife olmak ister?' diye sordu. Kimse müspet bir cevap vermedi. O tarihte henüz 15 yaşında bile olmayan Hz. Ali, "Ey Allah'ın Peygamberi! Sana bu yolda ben yardım edeceğim" diye üç kez söz aldı. 
Ancak Resulullah, O'na oturmasını emretti ve oradakilere tekrar sordu. Hz. Ali, tekrar ayağa kalkarak kendinin yardım edeceğini beyan etti.
Hz. Ali'den başka hiç kimse ayağa kalkmadı. Bunun üzerine Resulullah, Hz. Ali'nin elini sıkıp şöyle buyurdu: "Bu Ali, Benim kardeşim, vasim ve halifemdir. O'nu dinleyin, O'na itaat edin."
Yine Taif'de Hz. Peygamber, çocuklar ve köleler tarafından taşlanırken, Hz. Ali ve Zeyd b. Harise atılan taşlara siper olmuşlardır.

Allah Resulü, Mekke'den Medine'ye hicret ederken, emanetleri teslim etmesi için Hz. Ali'yi kendi yatağına yatırdığında, hakkında, "İnsanlardan öyleleri vardır ki, Allah rızasına nail olmak için kendini satar, Allah rızasını alır. Allah kullarını esirger." (Bakara, 207) ayeti nazil olmuştur.
Mekke'den Medine'ye hicret ederken, Resullullah Kuba'da Amr b. Avf'ın evine misafir oldular. Orada 10 günden fazla kaldılar. Kendine bir ev ve mescit yapılmasını teklif ettiklerinde, "Hayır! Ben, Ali'yi bekliyorum.  Bana yetişmesini emretmiştim" demiştir.
Hz. Ali geldiğinde ayakları çok yürümekten ve sıcaktan çatlamıştı ve Resulullah O'nun bu halini görünce ağlamıştır.             (devam edecek)
                                                                     ALAİDDİN ÖZKAR 28.02.2021

 

 

Bu yazı 1138 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ABDURRAHMAN KAZIK
2 yıl önce

GÖNLÜNE DİLNE SAĞLIK HOCAM

Cevapla
Beğen (0)
Beğenme (0)

Yazarın Diğer Yazıları

  • Çanakkale Kahramanı Atatürk. - 17 Mart 2023
  • Berat Kandiliniz Mübarek Olsun. - 05 Mart 2023
  • Doğal Afetlerde Asker'in Önemi - 22 Şubat 2023
  • Recep Ayı, Rahmet Ayıdır - 23 Ocak 2023
  • Petrol,Doğalgaz keşifleri, Malumun İlanı. - 28 Aralık 2022
  • Farklı Bir Açıdan Kilis'in Kurtuluşu - 05 Aralık 2022
  • Aklım Palyaçoda Kaldı. - 23 Kasım 2022
  • Onlar Örnek Şahsiyetlerdi. - 13 Kasım 2022
  • Atatürk'ün Az Bilinen Soy Ağacı - 09 Kasım 2022
  • Milletin Ahı Size Yeter - 06 Kasım 2022
  • Çağımızın Hastalığı, Vurdumduymazlık. - 27 Eylül 2022
  • Edep Ya hu... - 19 Eylül 2022
  • Gaflet, Dalalet, Hıyanet - 13 Eylül 2022
  • Ülkemiz Yabancıya Cennet. - 05 Eylül 2022
  • Büyük Taarruz Olmasa İdi? - 29 Ağustos 2022
  • Kur'an Ve Ehl-Beyt Gerçeği - 20 Ağustos 2022
  • Gelin Bugün Ağlayalım! - 07 Ağustos 2022
  • Muharrem Matem Ayı'dır - 01 Ağustos 2022
  • Gadir-i Hum ve Ehl-i Beyt - 17 Temmuz 2022
  • Kurban Arefesinde - 06 Temmuz 2022
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Köşe Yazarları
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş
Zekat, fitre, sadaka
Doç. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Doç. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Prof. Dr. Ata Selçuk hocamızı uğurladık
Alaaddin Özkar
Alaaddin Özkar
Çanakkale Kahramanı Atatürk.
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Depremi "Unutmayalım!"
Ramazan Muhasebesi
Uğur Kepekçi
Ramazan Muhasebesi
Mustafa Çobanoğlu
Mustafa Çobanoğlu
Deprem Olmuş Kime Ne!
Krala Ateş Edeceksen Öldüğünden Emin Ol…
Selim Baytürkmen
Krala Ateş Edeceksen Öldüğünden Emin Ol…
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Güner Özbalcı
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Hava Şehidi Ali Büyükdicle Hatırasına
Misafir Kalem
Hava Şehidi Ali Büyükdicle Hatırasına
Çok Okunan Haberler
Kilis Belediyesi Depremden Zarar Gören Binaları Yıkıyor
Kilis Belediyesi Depremden Zarar Gören Binaları Yıkıyor
Altın Fiyatları 27 Şubat 2023
Altın Fiyatları 27 Şubat 2023
Kilis'teki Park ve Bahçelerde Bahar Hazırlıkları
Kilis'teki Park ve Bahçelerde Bahar Hazırlıkları
Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.