Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Güncel
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Spor
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
15:41
Kilis'te Rekor Kredi Kartı Kullanımı
13:54
Kilis Üniversitesi Rektör Danışmanı "Göç Yolunda" programına konuk oldu
13:20
Kilis'te Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi hayata geçti
10:09
Altın fiyatları 9 Ağustos 2022
09:37
Yaşam olayları insanın mutluluğunun tek belirleyicisi değildir
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Prof. Dr. Haydar Baş
  3. Büyük Buluşma Yaklaşırken
01 Kasım 2012 - 02:00
Güncelleme: 09 Mayıs 2013 - 17:43

Büyük Buluşma Yaklaşırken

01 Kasım 2012 - 02:00
Güncelleme: 09 Mayıs 2013 - 17:43
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş

Hüccacın, Cenab-ı Hakk’ın (cc) huzurunda toplanması olarak ifade edilebilecek Arafat günü yaklaştıkça bizdeki heyecan da artıyor. Arafat günü olan Zilhicce’nin 9. Günü, Hüccac çadırları içinde kıbleye dönecek, dua ve yakarışlar içinde Allah’tan istediklerini niyaz edecek. Feyz ve muhabbetin doruk noktaya çıktığı anlarda diller değil, gönüller konuşacak… Bizde bu akşam Arafat’taki çadırımıza geçmek üzere Mekke’den ayrılacağız. Büyük buluşma için bir gün öncesinden yerimizi alıp, hazırlanmaya başlayacağız. Telviye Günü Kuran okumak, ilahiler eşliğinde zikir yapmak, nafile namaz kılmak ile günümüzü geçireceğiz. Bu sene, Diyanet’le beraber gelen Türk hacı adaylarında önceki senelerden de güzel bir hal gözlemliyoruz. Sohbetlerimizde fark ediyoruz. Evvelki yıllarda sadece haccın menasikleri konusunda bilgilendirilen Türk hüccac, bu sene gördük ki, yaptığı haccın feyz ve muhabbetini de arıyor. Cenab-ı Hakk’ın (cc) rızasını bu hal ile kazanmaya çalışıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülen çalışmalar, haccın ve bilumum ibadetlerin bu cihetiyle de kavranmasına vesile olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığı bu faaliyetlerinin yanında başka önemli icraatlara da imza atmıştı. İslam kardeşliği sloganı ile başlayan süreç, özellikle Alevi kardeşlerimiz üzerinden yapılan ayrıştırma oyunları konusunda halkımızı ayıktırmaya yardımcı olmuştur. Camilerde namaz sonrası zikrin tavsiye edilmesi de bunlardandır. Bu manzara bizim yıllardır görmek istediğimiz, şuurlu Müslüman bir toplumun oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Türkiye’de her türlü mezhep ve meşrebe mensup vatandaşlarımızı bir arada toplayacak merkezi bir otoriteye ihtiyaç vardı. Bu merkezi otorite, bütün Müslümanları bir araya toplayacak, hangi mezhep ve meşrepten olursa olsun, İslami yaşantı konusunda önlerini açmalıydı. Müslümanlar birbirini çekiştirmek yerine, hayır konusunda, takvada yarışacaklardı. Bugün Türkiye, böyle bir yaşantının içine girerek bu merkezi otorite ile birlikte Müslümanların birbirine yaklaşmasını, sevmesini ve saymasını ülke şartları içinde biz de bu vatanın sahibiyiz demesini temin etmiştir.

Birbirinden kaçan, uzaklaşan, mezhep ve meşrep mensupları yerine hal ve davranışta, ilim ve fikirde adeta birbirine destek olma anlayışı içerisine girmişlerdir. İnancımız odur ki, bütün İslam âleminde beklenilen Müslümanların tevhidi, Diyanet’in bu hayırlı çalışmaları ile evvela ülkemizde vücuda gelecektir. Hac mevsimi itibarı ile Mekke–i Mükerreme’de yaşadıklarımız hac farizasını eda konusunda da net olarak görülmektedir. Geçmişle mukayese edildiğinde mukaddes topraklarda bulunduğu halde niçin burada olduğunun farkında olamayan hüccacımız şimdi ise Diyanet’ten aldığı eğitimle bu ibadetin sadece ilmihal boyutunu değil, feyz ve muhabbetini yaşayabilme manasında manevi yönünde de teşvik edilmekte, hüccacın önü açılmaktadır. Neden burada olduğunu bilmeyen hüccac tiplemesi yerine, artık Türk hüccac, “Elhamdülillah ben bu mukaddes topraklardayım. Ölmeden mahşer gününü yaşayarak, hesabı, dirilişi, ondan sonra da tertemiz olarak dünyaya dönüşü” düşünerek hayatına geçirecek bir noktadadır. Arafat’ta büyük buluşmaya manevi bir heyecanla hazırlanıp yola çıkıyoruz. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan (cc) niyaz ediyoruz.

Bu yazı 481 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • MEM uygulanmadan Türkiye ekonomisi düzelmez - 09 Ağustos 2022
  • İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti - 08 Ağustos 2022
  • Hangi saftayız? - 07 Ağustos 2022
  • Ortadoğu'da değişmeyen senaryolar - 06 Ağustos 2022
  • Başörtüsü cambaza bak mı oluyor? - 05 Ağustos 2022
  • Yaşayan şehit Hz. Zeynep -2- - 04 Ağustos 2022
  • Yaşayan şehit Hz. Zeynep -1- - 03 Ağustos 2022
  • Tevhidin merkezi Ehl-i Beyt - 02 Ağustos 2022
  • İmam Muhammed Mehdi (a.s) - 2 - 01 Ağustos 2022
  • İmam Hasan El-Askeri (a.s.) - 30 Temmuz 2022
  • İmam Hadi (a.s.) - 29 Temmuz 2022
  • İmam Muhammed Takî (a.s) - 28 Temmuz 2022
  • İmam Rıza (a.s.) - 27 Temmuz 2022
  • İmam Musa Kazım (a.s.) - 26 Temmuz 2022
  • İmam Ca'fer (a.s.) - 25 Temmuz 2022
  • İmam Muhammed Bâkır - 24 Temmuz 2022
  • İmam Zeynelabidin - 23 Temmuz 2022
  • Şehitlerin efendisi İmam Hüseyin - 22 Temmuz 2022
  • İmam Hasan dönemi bugüne ne kadar da benziyor - 21 Temmuz 2022
  • İmam Ali'nin hilafeti - 20 Temmuz 2022
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 49
Köşe Yazarları
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş
MEM uygulanmadan Türkiye ekonomisi düzelmez
Doç. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Doç. Dr. Ahmet H. Kepekçi
"Kalpleri sizinle kılıçları size karşı"
Alaaddin Özkar
Alaaddin Özkar
Gelin Bugün Ağlayalım!
Kerbela Ehl-i Beyt'in soykırımdır
Uğur Kepekçi
Kerbela Ehl-i Beyt'in soykırımdır
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Sabit-i Kadem Olmak
Mustafa Çobanoğlu
Mustafa Çobanoğlu
Su Kuyruğunu da Gördük
Krala Ateş Edeceksen Öldüğünden Emin Ol…
Selim Baytürkmen
Krala Ateş Edeceksen Öldüğünden Emin Ol…
Arifler ölmez maruf olur, aşıklar ölmez maşuk olur (Akın Aydın)
Misafir Kalem
Arifler ölmez maruf olur, aşıklar ölmez maşuk olur (Akın Aydın)
Çok Okunan Haberler
49 Filminin Kilis Çekimleri devam ediyor
49 Filminin Kilis Çekimleri devam ediyor
Lütfi Dabanıuzun vefat eti
Lütfi Dabanıuzun vefat eti
Kilis Polateli OSB'de ilk fabrikanın temel kazma çalışmaları başladı
Kilis Polateli OSB'de ilk fabrikanın temel kazma çalışmaları başladı
Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Güncel
Analiz
Eğitim
Siyaset
Spor
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Foto Galeri
Video Galeri
Köşe Yazarları
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Güncel
  • İlçeler
  • İslam
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.