• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
09:48
Dolar - Euro - TL Kuru 18 Haziran 2025
09:47
Altın Fiyatları 18 Haziran 2025
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Uğur Kepekçi
  3. Saray rejimi sallandı
Yayınlanma: 03 Nisan 2024 - 00:53

Saray rejimi sallandı

03 Nisan 2024 - 00:53
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Saray rejimi sallandı
Uğur Kepekçi

Son yaşadığımız belediye seçimleri Türk siyasi tarihine "31 Mart vakası" olarak geçecektir. 31 Mart seçimleri değişimin miladı olarak da anılacaktır. 

Baştan beri değişim diye üzerinde ısrarla durulan değişim, bu değişim olmasa da kötünün iyisidir diyebiliriz. Değişim, eskiyi yeniyle değişmek olarak algılanmadığı sürece, yapmaktan çok yıkmak hatırlanır. 

Biraz açalım ne demek istediğimizi:

Her seçimin kaybedeni de olur kazananı da olur ancak bu seçimin kazanandan çok kaybedenleri oldu. Kazanan şimdilik belli değil. Çünkü kazanç hanesine bir şeylerin yazılabilmesi için icraat lazımdır. Kimse dereyi görmeden paçaları sıvamasın.

Allah ömrünü uzun eylesin benim bilge insan İzzetin Babamın kâr-kazanç hakkında meşhur bir sözü vardır: "Masada mı kasada mı?" Bu sözün anlamını sorunca şöyle der bize: "Kafanızda bir ticareti yapıyorsunuz bir şeyler planlıyorsunuz ama kazandığınız şey masada bile olsa ben ona kazanç demem, ta ki kasama girinceye kadar"

Şimdi seçim bitti, masada kazandığını iddia edenler çoğunlukta ama hala kasaya giren bir şey olmadığına göre seçimin kazananları belli değildir. 

Seçimin kaybedenlerini sıralayalım:

Sarayda oluşturulan demokratik krallık rejimi büyük bir sarsıntı geçirdi. Deprem yönetmenliğine göre ağır hasar aldı. Sarayda oturmak artık risk grubuna girdi (!) 

Dile kolay, belediye başkanlığı seçiminde devletin en başından en altına kadar, sokaktaki çöpçüsünden en yüksek bürokratına kadar herkes iktidara çalıştı. Devletin her kademesinde görev alan resmi gayri resmi herkes propagandaya katıldı. Türk basının neredeyse % 85'ine tekabül eden basın gücünün desteği de işin cabası.

Kılıfına uydurdukları için kanunen belki de suç değil ama tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını acımasızca ve gözümüze baka baka yiyerek şehir şehir gezdiler. (En çok da üzüldüğüm binlerce güvenlik görevlilerini de peşinde şehir şehir gezdirmeleridir. Kahraman asker ve polislerin çektiği çiledir.) Unutmadan hemen söyleyeyim. Eğer vatandaş olarak benim hakkımı kim yediyse ben hakkımı haram ediyorum. Yiyenlere zehir zıkkım olsun. 

Dibine kadar siyasallaşmış tarikatlar, cemaatler, din tüccarlığına soyunmuş imamlar, rantı kesilmesinden korkan tüccarlar, fabrikatörler. Padişahın gözüne girme yarışına giren görevliler gibi "padişahım çok yaşa" korusuna katıldılar. Bunların hepsi kaybettiler. 

Zavallı zannedilen halkı can evinden vurdukları için rahmetli Demirel'in dediği gibi; tencere iktidarı devirme yolunda büyük bir adım attı.

Ancak oy oranını yükseltenlerin zafer sarhoşluğu bittiği an devrilen tencerede kaynatacak bir şey olmadığını görecekler. 

Demem o ki Türk halkı, canını yakanlara iyi bir tokat vurdu. Sandıkta tepkisini dile getirdi. Ama unutmamak lazım ki demokratik krallık rejimini ayakta tutan meclis çoğunluğu hala iktidarın elindedir. 

Macelle'nin 30. Maddesinde ''Def-i mefâsid, celb-i menâfiden evlâdır'' (şerrin def-i, hayrın celbinden önce gelir) 

Yani kötülüğü önlemek, onun yayılmasını engellemek, iyiliği yapmaktan önce gelir. Şerri defetmek konusunda atılan adım, hayrı celple taçlanmak zorunadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; "Siyasî, askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, iktisadî zaferlerle desteklenmezse payidar olamaz, az zamanda söner." Bunun da yolu Milli Ekonomi Modelidir. Gerisi boş laf ve emektir. 

Bu yazı 360 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Gadir-i Hum Bayramı hakkında bilinmesi gerekenler -4- - 18 Haziran 2025
  • Gadir-i Hum Bayramı hakkında bilinmesi gerekenler -3- - 17 Haziran 2025
  • Gadir-i Hum Bayramı hakkında bilinmesi gerekenler -2- - 16 Haziran 2025
  • Gadir-i Hum Bayramı hakkında bilinmesi gerekenler -1- - 15 Haziran 2025
  • Gadir-i Hum Bayramımız kutlu olsun - 14 Haziran 2025
  • Merhamet etmeyene merhamet olunmaz - 13 Haziran 2025
  • İnsanlığın imtihanı Gazze - 12 Haziran 2025
  • Bâki olan sâlih ameldir - 11 Haziran 2025
  • Peygambersiz maksat hasıl olmaz - 10 Haziran 2025
  • Kurban Bayramı ve tefekkür - 06 Haziran 2025
  • Arefe günü ve teşrik tekbirleri hakkında bilgiler - 05 Haziran 2025
  • Bu ayda kılınması faziletli olan Zilhicce Namazı - 03 Haziran 2025
  • Zilhicce ayının fazileti hakkında bilgiler - 02 Haziran 2025
  • Kurban ibadeti hakkında bilinmesi gerekenler -7- - 01 Haziran 2025
  • Kurban ibadeti hakkında bilinmesi gerekenler -6- - 31 Mayıs 2025
  • Kurban ibadeti hakkında bilinmesi gerekenler -5- - 30 Mayıs 2025
  • Kurban ibadeti hakkında bilinmesi gerekenler -4- - 29 Mayıs 2025
  • Kurban ibadeti hakkında bilinmesi gerekenler -3- - 28 Mayıs 2025
  • Kurban ibadeti hakkında bilinmesi gerekenler -2- - 27 Mayıs 2025
  • Kurban ibadeti hakkında bilinmesi gerekenler -1- - 26 Mayıs 2025
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 167
Köşe Yazarları
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Güner Özbalcı
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Mehmet Beşe
Mehmet Beşe
DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE GIDA SEKTÖRÜ
Doğruları söylemek… / Taner Tümerdirim
Misafir Kalem
Doğruları söylemek… / Taner Tümerdirim
Alaaddin Özkar
Alaaddin Özkar
Zirai Don Yalnızca Çiftçiyi Vurmadı…
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
Mühim Mevzu Marifetli Matris
Mustafa Çobanoğlu
Mustafa Çobanoğlu
Nefes Alıyorsan Ölüme Koşuyorsun!
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Gazze Unutturuluyor, Hedef: İran ve Yeni Cizye Düzeni
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş
Atatürk'ün hilafet hakkındaki görüşleri
Gadir-i Hum Bayramı hakkında bilinmesi gerekenler -4-
Uğur Kepekçi
Gadir-i Hum Bayramı hakkında bilinmesi gerekenler -4-
Doç. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Doç. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Atatürk'ün Savunma Sanayindeki Vizyonu
Çok Okunan Haberler
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'tan Lozan'ı hedef alan söylemlere tepki
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'tan Lozan'ı hedef alan söylemlere...
BTP'den Türk milleti kavramının tartışılmasına tepki!
BTP'den Türk milleti kavramının tartışılmasına tepki!
Türk Kimdir?
Türk Kimdir?
Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.