• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
12:00
Dolar - Euro - TL Kuru 24 Temmuz 2026
12:00
Altın Fiyatları 24 Temmuz 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Sağlık
Yayınlanma: 02 Aralık 2015 - 10:07
Güncelleme: 06 Aralık 2015 - 16:41

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Kilis Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Memet Mustafa Doğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle bir açıklama yaptı.

Sağlık
02 Aralık 2015 - 10:07
Güncelleme: 06 Aralık 2015 - 16:41
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
3 Aralık Dünya Engelliler Günü “Engelleri Aşıyoruz…” Memet Mustafa Doğan, Kilis’teki engelliler ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler içeren açıklamasında şu konulara değindi: “Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15’i, yani 1 milyardan fazla kişi çeşitli yeti yitimi (Engellilik) durumuna sahiptir. Engelli olma durumunun azaltılması, engel olma durumunda ise iyileştirme çalışmaları toplumun çeşitli kesimleri ve kurumları tarafından git gide artan bir özenle devam etmektedir. Eğitim ile ilgili ülkemizde ve ilimizde çok önemli adımlar atılmış ve atılmaya devam etmektedir. Engellilerin en önemli ihtiyaçlarından olan eğitim, hayati bir öneme sahiptir. İlimizde eğitimle ilgili tedbirler ve seçenekler engelli bireylerin ve ailelerin eğitime olan inancını ve güvenini artırmaktadır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında engellilere yönelik ilimizde yapılan hizmetler: - 1 okul öncesi sınıfı - 2 otizm sınıfı - 1 görme engelliler sınıfı - 1 işitme engelliler sınıfı - 15 zihin engelliler sınıfı - 1 özel eğitim okulu (Ekrem Çetin Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi) olarak devam ettirilmektedir. İlimizdeki okullarda ise birçok öğrenci kaynaştırma eğitiminden faydalanmaktadır. Bu öğrencilerimize yönelik okullarımız içerisinde toplam 22 adet destek eğitim odası hizmet vermektedir. Sağlık sorunları nedeniyle okula devam edemeyen 3 öğrencimize evde eğitim hizmeti verilmektedir. Öğrencilerimize daha nitelikli hizmet sunmak amacıyla Orta-Ağır zihinsel engelli, otizm ve birden fazla engele sahip öğrencilerimiz için Eğitim ve Uygulama okulunun yapımı devam etmektedir. Ayrıca okul öncesi öğrencilerimizin eğitimi ile ilgili tedbirler alma amacıyla “Özel Eğitim Anaokulu” açılması planlanmaktadır. Yaşıtlarına göre dezavantajlı olan öğrencilerimizin hayat yolculuğunda daha önemli adımlar atabilmek adına toplumdaki her bireye önemli roller düşmektedir. İlimiz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, engelli olan bireylerin eğitime ihtiyacı olup olmadığı, hangi kurumdan eğitim alması gerektiği ve nelerin öğretebileceği konularında inceleme ve tanılama yaparak öğrenci ve velilerimize hizmet etmektedir. Eğitim ihtiyacı olan bütün engelli vatandaşlarımızın incelemesi Rehberlik ve Araştırma Merkezleri tarafından yapılmaktadır. Çevremizde gördüğümüz engelli bireylerin eğitim seçenekleri ile ilgili ilimiz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile iletişim halinde olmamız, engelli bireylerin erken yaşta eğitim almaya başlayarak yaşamlarını bağımsız sürdürebilmeleri adına çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki ; engelli olma durumu hepimizin yaşayabileceği bir durumdur. Bu duyarlılıkla hareket etmeli ve geliştirici, iyileştirici tedbirleri bugünden almalıyız. 3 Aralık Dünya Engelliler gününün tüm engellilerimiz için umut dolu geçmesini diliyoruz.” (Kilis Postası Haber Merkezi)
Bu haber 2550 defa okunmuştur.
İlginizi Çekebilir
BTP kurmaylarından Türkeli çıkarması: Esnaf ve aileler ziyaret edildi
BTP kurmaylarından Türkeli çıkarması: Esnaf ve aileler ziyaret edildi
BTP Isparta ve Burdur teşkilatlarından ortak saha çalışması
BTP Isparta ve Burdur teşkilatlarından ortak saha çalışması
Uzmanlar Uyardı: Bu Alışkanlık Sessizce Hastalıklara Davetiye Çıkarıyor
Uzmanlar Uyardı: Bu Alışkanlık Sessizce Hastalıklara Davetiye Çıkarıyor
Uzmanlardan Ramazan Uyarısı: Sahurda Bunları Yiyen Gün Boyu Susuz Kalıyor
Uzmanlardan Ramazan Uyarısı: Sahurda Bunları Yiyen Gün Boyu Susuz Kalıyor
Son Haberler
Dolar - Euro - TL Kuru 24 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 24 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 24 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 24 Temmuz 2026
15 Temmuz'un Görünmeyen Yüzü
15 Temmuz'un Görünmeyen Yüzü
Altın Fiyatları 22 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 22 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 22 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 22 Temmuz 2026
Üniversitede Acil Yardım Semineri
Üniversitede Acil Yardım Semineri

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.