• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
13:32
Altın Fiyatları 25 Temmuz 2026
10:30
Dolar - Euro - TL Kuru 25 Temmuz 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kilis Güncel
  3. Andımız ve aidiyet duygusu
Kilis Güncel
Yayınlanma: 25 Mart 2021 - 09:14
Güncelleme: 25 Mart 2021 - 11:05

Andımız ve aidiyet duygusu

Bir kimsenin ait olduğu benliğine, kimliğine, ailesine, imanına, vatanına, devletine, bayrağına sahip çıkma duygusuna, “aidiyet duygusu” denmektedir.

Kilis Güncel
25 Mart 2021 - 09:14
Güncelleme: 25 Mart 2021 - 11:05
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Andımız ve aidiyet duygusu

Bir kimsenin ait olduğu benliğine, kimliğine, ailesine, imanına, vatanına, devletine, bayrağına sahip çıkma duygusuna, “aidiyet duygusu” denmektedir.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm diyene” sözünden kastı da milli benlik, milli kimlik duygusunu canlı tutmaktır.

 

Bir kimse yukarıda saydığımız değerlerine sahip çıktığı oranda aidiyet duygusundan nasiptar olur. Bunun neticesinde de ister fert planında ister toplum planında olsun başarılar elde edilir.

 

Bir milletin aidiyet duygusunu kaybetmekle nelerini kaybedeceği hakkında Kaybolan Değerlerimiz kitabımızda şu ifadelere yer vermiştik:

 

“Bir toplum, toprakları üzerinde yaşayan fertlerin aidiyet duygusu oranında Millet olur. Milletin yaşadığı topraklar, Devlet olur. Devlet Millet bütünlüğü sağlanan toplumlar da uzun yıllar bağımsız ve güçlü olur.

 

Batılılaşma süreci başladığı andan itibaren çöküş sürecine giren Türkiye Cumhuriyeti Devleti, son günlerde çöküş sürecinde bayağı yol almasına rağmen maalesef milletimiz yaşanan bu tehlikeli süreci tahlil etmekten çok uzak bulunmaktadır. Bunda da aidiyet duygusunun oldukça zayıfladığı gerçeği yatmaktadır.

 

Bir milletin bekasını yok etmek için o milletin tarihten gelen köklerini koparmak gerektiği herkesin malumudur. İşte milletimizin düşmanları bu meseleyi yakinen bildiklerinden bütün gayretlerini bu noktaya sevk etmişlerdir.

 

Madem bizi tarih sahnesinden silmeye çalışan devletlerin oyunu budur; bize düşen görev de bu oyunu bozmak için gereken; onların yok etmeye çalıştıklarına bizim daha fazla sahip çıkmamızdır.

 

Milletimiz için bu gayret, mecburi durum konumunu almıştır. Topraklarımızda gözü olan milletlerin ve devletlerin sıcak savaştan çok, soğuk savaş dediğimiz bu tip mücadele tarzını benimsedikleri bir zamanda, bizim bu konuda ilgisiz kalmamız affedilmez bir hatadır.

 

Tarihte uzun süre varlığını sürdüren milletlerin tarihlerini incelediğimizde göreceksiniz ki; atalarının örfüne, dinine, velhasıl kendi kültürüne sahip çıkarak, ayakta kalabildiklerine şahit olursunuz.

 

Yıllarca tarihe yön veren, dünyaya adalet dağıtan, insanlığa medeniyet öğreten bir milletin evlatları olarak, bu konuda çok da başarılı sayılmadığımız bir gerçektir.

 

Yönümüzü batıya çevirdiğimiz andan itibaren, maalesef batının kültürel işgal oyunlarına geldik ve durumumuz meydandadır.

 

Milletini, vatanını seven herkesin, bu sevgisindeki samimiyetlerini bu yönde yapacakları çalışmalarla kanıtlamaları gerekmektedir.

 

Milletimizin tarihteki kudret ve yiğitliğe tekrar kavuşması; milletimizin aidiyet duygusunu kuvvetlendirmekle mümkündür.

 

Milletimizin bir kısım vatandaşlarının, bu milletin bir parçası olduğu yönünde yetiştirilmekten alıkonulması neticesinde, birçok ayrışmalar, zıtlaşmalar meydana gelmiş olsa bile; sorun gibi gösterilen bazı ayrılıklar, aidiyet duygusu ile çözüme kavuşacaktır.

 

Bu toprakların üzerinde yaşayan kendi vatandaşlarımıza, bu toprakların üzerinde oynanan oyunları bütün ayrıntıları ile anlatmak ve onları ikna etmek gerekmektedir.

Devletin görevi de ayrılıktan değil, “birlikten kuvvet doğacağı” fikrini mutlaka halkına benimsetmektir.

Milletimize "Bu vatan bizimdir bizim kalacaktır" şuuru benimsettirilirse bu vatan bizim kalacaktır.

 

"Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır" şuuru verilirse, halkımızda ait olduğu topraklara sahiplenme bilinci gelişecek, devletimiz tarih sayfalarındaki yerini korumaya devam edecektir.” (Uğur Kepekçi /Kaybolan Değerlerimiz /sayfa 19-21)

 

Aziz Türk Milleti, etkili ve yetkililer! Lütfen milletimizin ve devletimizin ilkeleriyle, Andımızla, kimliğimizle, oynayarak millet ve devlet gemimizi tahrip etmeyin!

 

Batarsak da çıkarsak da hep beraber olacağız. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devletinde başka yaşayacak vatanımız yoktur!

SESLİ DİNLEMEK İÇİN

Bu haber 2183 defa okunmuştur.
# andımız# atatürk# kilispostasi# aidiyet
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BTP’den Kilis’te yoğun mesai: STK ve esnaf ziyaretleri
BTP’den Kilis’te yoğun mesai: STK ve esnaf ziyaretleri
Kilis Belediyesi'nden Öğrencilere Karne Hediyesi: Millet Bahçesi'nde Büyük Şenlik
Kilis Belediyesi'nden Öğrencilere Karne Hediyesi: Millet Bahçesi'nde Büyük Şenlik
Kilis Belediyesi'nden
Kilis Belediyesi'nden "Su Kesintisi" İddialarına Yanıt: "Olay İnsani Bir Yardımdan İbarettir"
Kilis’in Tarihi Mirası Canbolat Paşa Camii’nde Restorasyon Süreci Hız Kazandı
Kilis’in Tarihi Mirası Canbolat Paşa Camii’nde Restorasyon Süreci Hız Kazandı
Son Haberler
Altın Fiyatları 25 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 25 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 25 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 25 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 24 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 24 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 24 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 24 Temmuz 2026
15 Temmuz'un Görünmeyen Yüzü
15 Temmuz'un Görünmeyen Yüzü
Tarihi Evlerdeki İşaretler Ne Anlama Geliyor?
Tarihi Evlerdeki İşaretler Ne Anlama Geliyor?

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.