Kiliste Kurban Bayramında akrabaları ile bayramlaşmak amacıyla şehrimize gelen binlerce Suriyeli vatandaş, çarşı-pazarın hareketli günler geçirmesine neden oldu. Satış yapmayı adeta unutan Kilis esnafı, tekrar alış-veriş yapabilmenin sevincini yaşadılar. Kurban Bayramı bitti, Suriyeliler evlerine döndüler ve Kilis esnafı yine dükkanları önlerinde 8-5 nöbetini tutmaya devam ediyorlar. Kiliste yaşayan herkes şunu bilir ki, güneşli günlerde çarşıya çıkanların göreceği manzara şudur: GÜNEŞLENEN ESNAFLAR.
Yanlış anlamayın Suriyelilerin Kilise gelmesine karşı değilim. Ama istiyorum ki, Kilisin her günü böyle olsun. Esnafı müşteri ile ilgilenmekten, güneşlenmeye fırsat bulamasın, akşam evine yorgun argın ama mutlu dönsün!
Suriyelileri her gün Kilise getirmek mümkün olmadığına göre bu işin asıl çözümü ne olacaktır? Biz bu soruları sorarken ve Kilislilerin bu haline üzülürken, bu şehre hizmet etmek için görev alanlar, kendilerine hiç mi bu soruları sormuyorlar, hiç mi üzülmüyorlar yıllardır süregelen bu duruma? Derdimizle dertlenen kimse var mı orada?
Yazan: Fuat CAN
E-mail: [email protected]









