• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
10:53
Altın Fiyatları 6 Temmuz 2026
10:53
Dolar - Euro - TL Kuru 6 Temmuz 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Türkiye
  3. İndirim döneminde 9 milyar TL ticaret hacmi öngörülüyor
Türkiye
Yayınlanma: 13 Kasım 2023 - 13:02

İndirim döneminde 9 milyar TL ticaret hacmi öngörülüyor

E-ticaret pazarında son yıllarda yaşanan hızlı büyüme 2023 yılında da devam ediyor. 2023 yılı ocak-haziran arasındaki verilere göre Türkiye'de e-ticaret hacmi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 109,7 artışla 652,7 milyar lira olarak gerçekleşirken; e-ticaret sipariş adedi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 20 artarak 2 milyar 556 milyona yükseldi.

Türkiye
13 Kasım 2023 - 13:02
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İndirim döneminde 9 milyar TL ticaret hacmi öngörülüyor
Tedarik zinciri yönetiminde verdiği katma değerli lojistik hizmetleriyle 30 yılı aşkın süredir ulusal ve uluslararası markaların çözüm ortağı olan Sertrans Logistics'in Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, bu yılki kış indirim döneminde 12 milyon adet ürün çıkışıyla yaklaşık 9 milyar TL'lik bir e-ticaret hacmi öngördüklerini belirtti.  

2023 yılının ilk yarısında perakende e-ticaret hacmi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 119'luk artışla 390 milyar TL'ye çıktı ve yıl sonunda toplam perakende e-ticaret cirosunun 800 milyar TL'yi geçmesi ön görülüyor. E-ticarette yaşanan bu büyüme ise beraberinde lojistik sektörünün de hacmini genişletmeye devam ediyor. 

“12 milyondan fazla ürün çıkışı bekliyoruz” 
Sertrans Logistics olarak kasım-aralık aylarında gerçekleşen indirim döneminde 9 milyar TL ticaret hacmi öngördüklerini dile getiren Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, “Yıl sonunda toplam e-ticaret pazarının 1 trilyon TL barajını geçmesini; perakende e-ticaret pazarının ise yılı 800 milyon TL'ye yakın bir büyüklüğe ulaşmasını ön görüyoruz. E-ticaret pazarının yılı 5 milyarın üzerinde bir sipariş adediyle kapatacağını düşünüyoruz. E-ticaretin toplam ticaret içindeki payının ise ülkemiz özelinde ilk defa yüzde 20 barajını geçeceğini söyleyebiliriz. Şirketler, yıl içinde yaptıkları toplam e-ticaret cirosunun yaklaşık dörtte birini kasım-aralık döneminde gerçekleştiriyorlar. Konuya kasım-aralık özelinde bakıldığında ise e-ticaretin genelinde 1.2 milyar adet ürün ve 250 milyar TL'ye yakın bir cironun döneceğini öngörüyoruz. Konuya Sertrans özelinde baktığımızda ise bu yıl şirket olarak e-ticaret lojistiği operasyonlarımızda hedefimiz kasım - aralık ayı süresi boyunca 12 milyon adedin üzerine çıkmak. Bu anlamda Sertrans depolarında bu yılki kış indirim döneminde yaklaşık 9 milyar TL'lik bir cironun dönmesi yüksek ihtimaldir” dedi. 

Esnek iş yapış modeli önemli 
Büyük indirim dönemlerinde taleplerin en üst seviyelere ulaştığını ve bu dönemlerde şirketlerin kapasite ve kabiliyetlerinin çok daha fazla ön plana çıktığını belirten Nilgün Keleş, “Bu dönemlerde oldukça esnek bir iş yapış tarzına sahip olunması gerekiyor. Hem depolama kapasitesi hem insan kaynağı altyapısı ani dalgalanmalara cevap verebilecek yetkinlikte olmalı. Şirket olarak bu noktada oldukça tecrübeliyiz, zira 34 yılı aşkın taşımacılık deneyimi ile 10 yılı aşkın e-ticaret lojistiği deneyimine sahibiz. Müşterilerimize tüm lojistik ihtiyaçlarını tek çatı altında çözebilme imkânı sunuyoruz. En önemli avantajlarımızdan biri ise teknolojimiz. Lojistik sektöründe yapay zekâ ve otomasyon, iş süreçlerine hız ve esneklik katıyor; rekabette markaları bir adım öne geçiriyor. Sertrans olarak biz de bu yaklaşıma uygun şekilde, güçlü IT altyapımız ve ileri teknolojimizle, müşterilerimize yüksek standartlarda lojistik hizmeti sunuyoruz. Bu anlamda Ar-Ge merkezimiz tarafından geliştirilen lojistik sektörünün ilk yapay zekâ destekli WMS yazılımı Akıl İşi ile hizmet verdiğimiz markalara büyük bir avantaj sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

Bu haber 762 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BTP HALK BULUŞMALARI BAĞCILAR YENİGÜN MAHALLESİ'NDE DEVAM ETTİ
BTP HALK BULUŞMALARI BAĞCILAR YENİGÜN MAHALLESİ'NDE DEVAM ETTİ
KEPEKÇİ:
KEPEKÇİ: "15 TRİLYONLUK BORCA RAĞMEN VATANDAŞ RAHATLAYAMIYORSA SİSTEM İFLAS ETMİŞ DEMEKTİR"
KEPEKÇİ:
KEPEKÇİ: "İŞÇİ GİBİ ÇALIŞIP ESNAF GİBİ YÜK TAŞIYORLAR"
İstanbul'da zincirleme kaza! 1 polis şehit oldu, 16 polis yaralı
İstanbul'da zincirleme kaza! 1 polis şehit oldu, 16 polis yaralı
Son Haberler
Altın Fiyatları 6 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 6 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 6 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 6 Temmuz 2026
Bizim ortak paydamız, fikrimiz, rüyamız Bağımsız Türkiye idealidir
Bizim ortak paydamız, fikrimiz, rüyamız Bağımsız Türkiye idealidir
Dolar - Euro - TL Kuru 4 Temmuz 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 4 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 4 Temmuz 2026
Altın Fiyatları 4 Temmuz 2026
Bilinmeyen Kişi İşyerinden Cep Telefonu Çaldı
Bilinmeyen Kişi İşyerinden Cep Telefonu Çaldı

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.