• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
10:41
Dolar - Euro - TL Kuru 26 Haziran 2026
10:40
Altın Fiyatları 26 Haziran 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Türkiye Mesai Saatleriyle Dünya Birincisi
Türkiye
Yayınlanma: 30 Mayıs 2018 - 12:24
Güncelleme: 31 Mayıs 2018 - 12:08

Türkiye Mesai Saatleriyle Dünya Birincisi

Türkiye’deki çalışanlar haftada ortalama 47,9 saat mesai yaparken, Türk çalışanların fazla çalışma saatleriyle dünyada birinci sırada yer aldığı görüldü.

Türkiye
30 Mayıs 2018 - 12:24
Güncelleme: 31 Mayıs 2018 - 12:08
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Mesai Saatleriyle Dünya Birincisi

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, ülkelerin çalışma oranlarını ve buna karşılık kazandıkları para üzerine yapılan araştırmayı inceledi. Ajans Press’inEkonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı(OECD) verilerinden ve yazılı basına yansıyan haberlerden derlediği bilgilere göre,Türkiye’deki çalışanların haftada ortalama 47,9 saat mesai yaparken, fazla çalışma saatleriyle dünyada birinci sırada yer aldığı görüldü. Kolombiya haftada 47,9 saat mesaisiyle Türkiye’yi zirvede yalnız bırakmazken, Meksika 45,2 saat çalışma ile onları takip etti. Kosta Rika’lı vatandaşlar ise 44,9 saat çalışaraklistenin dördüncü sırasında yer aldı.

MESAİ ÇOK PARA AZ

Ajans Press ve ITS Medya’nın konuyla ilgili gerçekleştirdiği medya incelemesinde mesai saatleri ve çalışma hayatıyla ilgili medyaya yansıyan haber adetleri belli oldu. 2018 yılı içerisinde 6 bin 133 haber çıkışı tespit edilirken, bu rakam geçtiğimiz yıl 12 bin 752 oldu. Öte yandan haftada 47,9 saatten fazla çalışan Türkiye’ye karşın, Hollandahaftada 29,1 saat çalışarak listenin son sırasında yer aldı. Hollanda’yı 32,1 saatle Danimarka, 34 saat ile de Norveç ve İsviçre izledi. Böylelikle haftada 40 saati bulmayan Avrupa’daki çalışma saatleriyle Türkiye’nin çalışma saatleri kıyaslandığında bir hayli fark olduğu gözlendi. Buna karşın, çalışma saatleri çok daha az olan Avrupalıların, Türklerden daha iyi ücret aldığı görüldü. Bu istatistiğe bir tek Polonya’nın uymadığı saptanırken, haftada 39,9 çalışan ülkenin diğer yerlere oranla çok düşük kazanç elde ettiği belirlendi.

Elde edilen veriler neticesinde, Türkiye’de her beş çalışandan birinin de haftalık 60 saatten fazla mesai ile ağır çalışma şartları içinde olduğu görüldü. Bu sebeple, haftada 60 saatten fazla çalışanların oranı yüzde 20,9’u bulurken, Türkiye OECD ülkeleri arasında en fazla çalışma oranıyla yine lider konumda oldu. Türkiye’deki ağır çalışma saatlerine karşın, İngiltere çalışanlarının sadece yüzde 5’inin haftada 60 saatten fazla çalıştığı tespit edildi.

(Kilis Postası Haber Merkezi)

Bu haber 2051 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BTP HALK BULUŞMALARI BAĞCILAR YENİGÜN MAHALLESİ'NDE DEVAM ETTİ
BTP HALK BULUŞMALARI BAĞCILAR YENİGÜN MAHALLESİ'NDE DEVAM ETTİ
KEPEKÇİ:
KEPEKÇİ: "15 TRİLYONLUK BORCA RAĞMEN VATANDAŞ RAHATLAYAMIYORSA SİSTEM İFLAS ETMİŞ DEMEKTİR"
KEPEKÇİ:
KEPEKÇİ: "İŞÇİ GİBİ ÇALIŞIP ESNAF GİBİ YÜK TAŞIYORLAR"
İstanbul'da zincirleme kaza! 1 polis şehit oldu, 16 polis yaralı
İstanbul'da zincirleme kaza! 1 polis şehit oldu, 16 polis yaralı
Son Haberler
Dolar - Euro - TL Kuru 26 Haziran 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 26 Haziran 2026
Altın Fiyatları 26 Haziran 2026
Altın Fiyatları 26 Haziran 2026
Kilis, İstanbul'da Gönülleri Fethediyor
Kilis, İstanbul'da Gönülleri Fethediyor
Altın Fiyatları 25 Haziran 2026
Altın Fiyatları 25 Haziran 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 25 Haziran 2026
Dolar - Euro - TL Kuru 25 Haziran 2026
Baharat İhracatının Yüzde 75'i Ege'den Yapıldı
Baharat İhracatının Yüzde 75'i Ege'den Yapıldı

Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.