Ümit Özdağ, siyasi gündemde öne çıkan ittifak tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özdağ, Özgür Özel başta olmak üzere tüm Atatürkçü muhalefet partilerine “Atatürk’te birleşme” çağrısı yaptı.
Zafer Partisi Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Özdağ, son dönemde muhalefete yönelik operasyonlar ve siyasi gelişmeler üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Belediyelere yönelik uygulamaları eleştiren Özdağ, yolsuzluk iddialarının araştırılmasına karşı olmadıklarını ancak bazı yöntemlerin “hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığını” ifade etti.
“CHP’ye Açık Çağrıda Bulunuyoruz”
Açıklamasında doğrudan CHP liderine seslenen Özdağ, Atatürkçü çizgide buluşmanın önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“CHP’ye çağrıda bulunuyoruz. Tüm Atatürkçü muhalefet partilerinin bir araya gelmesi çok değerli olacaktır. Sayın Özgür Özel’e ve tüm Atatürkçü liderlere Atatürk’te birleşme çağrısı yapıyoruz.”
Milliyetçi Partilere de Mesaj Verdi
Özdağ, bir gün önce Türk Boyları Konfederasyonu ziyaretinde de milliyetçi partilere yönelik mesajlar verdi. Ortak hareket etmenin gerekliliğine dikkat çeken Özdağ, bu partilerle iş birliğine açık olduklarını belirterek “kapımız açık” ifadelerini kullandı.
Miting Planı Duyuruldu
Zafer Partisi lideri, ittifak arayışını sahaya taşımak amacıyla Mayıs ayında Ankara ve Bursa’da geniş katılımlı mitingler düzenlemeyi planladıklarını da açıkladı.
Siyasi Kulislerde Yakın Takipte
Özdağ’ın açıklamaları, muhalefet blokları arasındaki olası iş birlikleri açısından siyasi kulislerde hareketlilik yarattı. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve diğer muhalefet partilerinin bu çağrıya nasıl yanıt vereceği merak konusu olurken, şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.
Uzmanlar, bu tür çıkışların 2028 genel seçimleri öncesinde muhalefet dengelerini etkileyebileceğine dikkat çekiyor.









