Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde yapılan etkinliklerden birincisi Uzak İhtimal filminin gösterimi ve filmin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkunla yapılan söyleşi oldu. Birçok dalda ödül almış olan filmin gösteriminden sonra öğrenciler, filmin yönetmeni ile söyleşide bulunarak filmle ilgili görüşlerini paylaştılar.
Düzenlenen diğer bir etkinlik ise yine Fen Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilen Çağdaşlaşma Sürecinde Taşra İdaresi konulu bir konferanstı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Musa Çadırcı tarafından verilen konferansta,
Cumhuriyet öncesi Osmanlı döneminde idari bölünmeler, taşra teşkilatı, devlet idaresi, eyalet ve sancak yönetimleri konularında bilgiler verildi.
Vali Yardımcısı Eren Arslanın da katıldığı konferans sonunda üniversite adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer tarafından Prof. Dr. Musa Çadırcıya bir plaket takdim edildi. Çadırcı daha sonra yazdığı kitapları öğrenciler ve katılımcılar için imzaladı.









