• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
10:27
Altın Fiyatları 21 Temmuz 2026
10:26
Dolar - Euro - TL Kuru 21 Temmuz 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Prof. Dr. Haydar Baş
  3. Bu mücadele ezelidir -2-
Yayınlanma: 16 Ocak 2025 - 00:18

Bu mücadele ezelidir -2-

16 Ocak 2025 - 00:18
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş

(dünden devam ediyoruz)

Öte yandan soğuk harp döneminin bitip komünizmin yıkılmasıyla dünya tek kutuplu hale gelmiş ve "yeni dünya düzeni" arayışları başlamıştır.

Tek kutuplu dünyaya hükmetmek mevkiinde olan güçler bakımından bu aranan yenidünya düzeninde dengeleri oturtmak için dünyadaki siyasi askeri ve ekonomik güçlerin karşısına alternatif bir tehlike belirlemek (koymak) icab ediyordu. 

Bu alternatif güç yahut tehlike, (maalesef) İslam ve İslam coğrafyası olarak seçilmiştir. Bu sebeple İslam'ı terörle, Müslüman'ı ise terörist veya Fundamentalist olarak tanımlama hastalığı dünya barışı adına büyük bir talihsizlik olmuştur.

İşin daha vahimi, ittifak eden ehl-i kitap bu yeni hoşgörü ve diyalog döneminde ABD, AB, BM ve NATO gibi siyasi ve askeri kuruluşları ve uluslararası büyük sermaye çevrelerini de arkalarına alarak İslam coğrafyasına, İslam kültür ve medeniyetine, yeraltı ve yerüstü zenginliklerine ve doğal kaynaklarına göz dikmişlerdir. 

Dünyada cereyan eden olaylara sıhhatli teşhis ve tespit koyabilmek için bu gerçeklerin bilinmesi zaruridir.

Ortadoğu olayları, Körfez Savaşı ve sonuçları, Ortadoğu'daki terör olayları, Balkanlardaki etnik arındırma plan ve projeleri, Kafkaslardaki bölgesel çatışmalar, hep bu genel plan ve programın tezahürüdür.

Odak nokta Türkiye

Siyasi, askeri ve ekonomik güçleri arkasına alan Yahudi- Hıristiyan ittifakı, bir takım uluslararası organizelere girişmişlerdir. Bu büyük organizeler çerçevesinde önemli olan "Moon Tarikatı" ve "Papalık Konseyi"nin faaliyetlerini örnek olarak zikredebiliriz.

Uluslararası planda yoğunluk kazanan bu faaliyetlerin en yoğun ve de uzun vadeli hesapların yapıldığı bölge Ortadoğu'dur. Ortadoğu'da da bir nevi pilot bölge seçilen, odak noktası hükmündeki bölge Türkiye'dir.

Zira Türkiye, jeopolitik konumu itibariyle dünyanın en önemli bölgesinde bulunmaktadır. Tarihi mirası, siyasi, ekonomik ve hukuki ilişki ve sorunların girift olduğu bir platformda bulunması, uluslararası güçlerin dikkatini her zaman olduğu gibi daha fazlasıyla bugün Türkiye üzerine çekmiştir. 

Öte yandan doğu-batı kültürü ve medeniyetinin hem birleştiği hem de ayrıldığı bir noktada bulunan Türkiye, asırlardır üzerine hesap yapan düşmanlarının bugün de objektifi altında bulunmaktadır.

Bu yüzden ülkemiz üzerindeki oyunların ardı arkası kesilmemektedir. 12 Eylül 1980 öncesi sağ-sol adı altında anlamsız çatışmaların alanı haline gelen Türkiye, beş binin üzerinde gencecik evladını toprağa gömmüştür. 

Daha sonra ve bugün, etnik ve bölgesel sorunlar bahane edilerek ve millet birbirine düşürülerek ülkemiz içten çökertilmek istenmektedir. İnanç ayrımı yapılmış, laik Müslüman çatışması tezgahlanmış, mezhep ayrımı körüklenmiş, Alevi-Sünni kavgası oluşturulmaya çalışılmış, etnik ayrımcılık yapılmış, Türk-Kürt gibi ırki unsurlar kullanılmak istenmiştir. Halen çeşitli iç ve dış oyunlar sürdürülmektedir.

Bu oyunların bir kısmı iç, birçoğu da dış kaynaklıdır. Fakat ne gariptir ki bütün oyunların hedef tahtası Müslüman milletimiz inancı ve temiz saf insanımız olmuştur. 

Zaman zaman suni olarak planlı bir şekilde ortay atılan irtica yaygaraları, halkla basını, insanımızla siyasileri karşı karşıya getirmiş; bir güvensizlik doğmuştur. Bu güvensizlik, iç barış ve kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ciddi zarar vermektedir. 

Bu ise ülkemizin bütünlüğüne, devletin güçlenmesine zarar vermektedir. Hala ülkemizde siyasilerle halk, basınla halk, aydınlarla halk barışık değildir. Bu hal iç istikrara kalkınmaya ve güçlenmeye menfi etki yapmakta, fren görevi görmektedir.

Tarihin bu asil milleti bunca devlet deneyimine ve kültür mirasına sahip olarak kısa zamanda istenen ve beklenen teknolojik ilerlemeyi, bilgi birikimini gerçekleştirebilir. 

Terakki ve kalkınma maddi anlamda rahat gerçekleştirilebilir. Medeniyet ve kültür sahasında zaten bu millet, bütün dünyaya örnek teşkil edecek bir asalet ve zenginliğe sahiptir. Bu manada batıdan alacak hiçbir şeyi bulunmamaktadır. (Prof. Dr. Haydar Baş İcmal Dergisi)

Bu yazı 723 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Kaybolan prestijimiz ve Kıbrıs - 21 Temmuz 2026
  • Kıbrıs bizimdir bizim kalacak - 20 Temmuz 2026
  • KKTC tam bağımsız olmalıdır - 19 Temmuz 2026
  • 'Çekilirsen aradan geri kalır Yaradan' - 18 Temmuz 2026
  • Diyalog ve Diyanet - 17 Temmuz 2026
  • İslâm'a kimler itiraz ediyor - 16 Temmuz 2026
  • Türkiye'nin geleceği - 15 Temmuz 2026
  • İdarecide olması gereken vasıflar - 14 Temmuz 2026
  • Türk tarımı diye bir şey kalmadı - 13 Temmuz 2026
  • Türk çiftçisine bir hatırlatma - 12 Temmuz 2026
  • Madenler millete aittir - 11 Temmuz 2026
  • Milli Ekonomi Modeli'nde devletin gelir kalemleri - 10 Temmuz 2026
  • Nereye kadar iyi niyet? - 08 Temmuz 2026
  • Terör nasıl son bulur? - 07 Temmuz 2026
  • Ortadoğu'da değişmeyen senaryolar - 05 Temmuz 2026
  • Ne AB, ne ABD; tek çare Bağımsız Türkiye - 04 Temmuz 2026
  • Büyük Ortadoğu Projesi'ne karşı duruş - 04 Temmuz 2026
  • Maksat aynı metotlar değişik - 02 Temmuz 2026
  • Kapitalizm çökmüştür, kurtuluş Milli Ekonomi Modeli'ndedir - 01 Temmuz 2026
  • Sosyal devlet olmak zorundayız - 30 Haziran 2026
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 117
Köşe Yazarları
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Güner Özbalcı
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Mehmet Beşe
Mehmet Beşe
DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE GIDA SEKTÖRÜ
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
KOŞMAK NEYE YARAR?
Dış borçlarımızı tek kalemde ödemenin yöntemi nedir? / Ali Gülelçin
Misafir Kalem
Dış borçlarımızı tek kalemde ödemenin yöntemi nedir? / Ali Gülelçin
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Ankara'da NATO, Gündemde Trump
Mustafa Çobanoğlu
Mustafa Çobanoğlu
Mukaddes Vatanın "Mavi Otları"
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş
Kaybolan prestijimiz ve Kıbrıs
Vatanı bölmek isteyenlere fırsat vermeyin
Uğur Kepekçi
Vatanı bölmek isteyenlere fırsat vermeyin
Alaaddin Özkar
Alaaddin Özkar
90 Dakika Futbol, Yıllarca Hatırlanacak Bir Duruş
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Kupayı Sistem Kazandı
Çok Okunan Haberler
KEPEKÇİ:
KEPEKÇİ: "İŞÇİ GİBİ ÇALIŞIP ESNAF GİBİ YÜK TAŞIYORLAR"
BTP HALK BULUŞMALARI BAĞCILAR YENİGÜN MAHALLESİ'NDE DEVAM ETTİ
BTP HALK BULUŞMALARI BAĞCILAR YENİGÜN MAHALLESİ'NDE DEVAM ETTİ
Kilis, İstanbul'da Gönülleri Fethediyor
Kilis, İstanbul'da Gönülleri Fethediyor
Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.