• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
09:46
Dolar - Euro - TL Kuru 8 Temmuz 2025
09:45
Altın Fiyatları 8 Temmuz 2025
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Prof. Dr. Haydar Baş
  3. Ehl-i Beyt bugün de kurtuluş gemisidir
Yayınlanma: 02 Nisan 2013 - 03:00
Güncelleme: 09 Mayıs 2013 - 17:44

Ehl-i Beyt bugün de kurtuluş gemisidir

02 Nisan 2013 - 03:00
Güncelleme: 09 Mayıs 2013 - 17:44
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş

İslam itikadı, tevhid akidesi ve Hz. Muhammed’in (sav) Allah’ın kulu ve Resulü olduğunu kabul üzerine bina edilmiştir. 
Salat ve selam Peygamberimize ve onun al-i ashabına olsun. 
Hz. Peygamberin “Ehl-i Beyt’im Nuh’un gemisi gibidir, bu gemiye binmeyen boğulur”  buyurarak önemini belirttiği Ehl-i Beyt, İslam’ın Hz. Peygamberden sonra yaşanmasını ve devamını sağlayan mübarek kişilerdir. 
Başta Hz. Resulullah (sav) Efendimiz, Hz. Fatıma anamız, İmam Ali (as) Efendimiz, Hz. Hasan (as) ve Hz. Hüseyin (as) Ehl-i Beyt’tir. 
Ehl-i Beyt Kur’an-ı Kerim’de ayetlerle övülmüştür. Cenab ı Hakk tarafından “seçilmiş ve sevilmiş” oldukları belirtilmiştir. 
Bu ayetlerden bazıları şöyledir: 
“Yüce Allah ancak ve ancak siz Ehl-i Beyt’ten her türlü pisliği gidermek ve sizi tertemiz yapmak ister.” (Ahzab, 33) 
“De ki: Ben bu (peygamberliğimi tebliğe) karşılık sizden yakınlarıma sevgiden başka hiçbir ücret istemiyorum.” (Şura, 23) 
“Kim sana gelen ilimden sonra seninle tartışmaya girişirse, de ki: Gelin oğullarımız ve oğullarınız, kadınlarımızı ve kadınlarınızı, kendimizi ve kendinizi çağıralım ve sonra dua edelim de, Allah’ın laneti yalancıların üzerine olsun.” (Âl-i İmran, 61) 
Bir de İnsan Suresi’nin 8. ayetini verelim: “Ve ona ihtiyaçları olduğu halde yemeklerini yoksula, yetime ve tutsağa verirler, onları doyururlar.” 
Hz. Peygamberin (sav) Veda Haccı’nda “Size iki emanet bırakıyorum. Biri Allah’ın kitabı Kur’an, diğeri itretim Ehl-i Beyt’imdir. Bunlara sarıldığınız sürece hidayettesiniz” buyurduğu Ehl-i Beyt, Şii veya Sünni her Müslümanın sarılması gereken tek kurtuluş ipidir. 
Hal böyle iken, zaman içinde hurafeler ile İslam âlemi ve Ehl -i Beyt’i arasında ayrılıklar olmuş, bu ayrılığın faturası bugün yaşanan savaşlara kadar uzanan kan ve gözyaşı şeklinde zuhur etmiştir. 
Sünni dünyada Şiilerin batıl, Şia âleminde ise Sünnilerin yanlışta olduğu devamlı surette pompalanarak, bu suni fitne İslam dünyasının birliğinin yıkılmasında kullanılmıştır. Bizim geçtiğimiz sene boyunca devam ettirdiğimiz, Ehl-i Beyt sempozyumlarımız gerek ülkemizde örneklerini gördüğümüz fitnelerin, gerekse dünya genelinde Müslüman coğrafyalardaki savaşların önüne geçilmesinde önemli bir vazife icra etmiştir. 
Sünni ve Şii dünyanın kardeş olduğunun görülmesinde rol oynamıştır. 
Bu sene devreye koyduğumuz Milli Kahramanlarımızı anma programlarında özellikle vurgu yaptığımız, Atatürk’ün manevi yönü, Bektaşi bir aileden gelmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin adını Bektaşi dergâhında Şeyh Cemaleddin Efendi ile beraber karar vermesi  gibi başlıklar ise Bektaşilerin, Caferilerin, Şiilerin de Sünniler gibi Atatürk’ü sevdiğinin ispatlaması açısından çok önemlidir. 
Şii - Sünni ayrışımı gibi uydurulan bir diğer konu da dinsiz gösterilen “Atatürk ile inanan vatandaşlarımız”ın arasını açmaktır. Birlik ve beraberliğin bozulmasında kullanılan bir diğer tema olan bu fitne de Elhamdülillah bu seneki çalışmalarımızla bozulmuştur. 
Türk milletinin İslam’la şereflenmesi Ehl-i Beyt kanalı ile olmuştur. Anadolu’nun  İslamlaşmasında ve Türkleşmesinde rol oynayan isim, Ahmed Yesevi ve onun talebesi  Hünkâr Hacı Bektâş-ı Veli’dir. 
Atatürk, Bektaşi bir aileden gelmektedir. 
Kısaca, Ehl-i Beyt Anadolu’nun Türkleşip İslamlaşmasında temel olduğu gibi, Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunda da temeldir. 
Biz, işte saklı kalan, üzeri örtülen bu gerçeği milletimize anlatıyoruz. 
Bugün içinde bulunduğumuz Kurtuluş Savaşı şartlarında da yine Atatürk’ün yaptığını  yapacak, kurtuluş için Ehl-i Beyt’e sarılacağız. 

Bu yazı 924 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Büyük oyun -1 - 08 Temmuz 2025
  • Kerbela'yı anlamak ve anmak - 07 Temmuz 2025
  • Şehitlerin efendisi İmam Hüseyin - 06 Temmuz 2025
  • İmam Hüseyin ve Kerbela vahşeti - 05 Temmuz 2025
  • İmam Hüseyin kimdir? - 04 Temmuz 2025
  • İftira, iftira yine iftira - 03 Temmuz 2025
  • Hüseyni mantığı kavrayabilmek - 02 Temmuz 2025
  • Bir varmış, bir yokmuş... - 01 Temmuz 2025
  • Atatürk'e sahip çıkmak - 30 Haziran 2025
  • Ayağa kalk Türkiye - 29 Haziran 2025
  • Şark Projesi'ni unutmayalım - 28 Haziran 2025
  • Terör meselesinin halli - 27 Haziran 2025
  • Tek çare - 26 Haziran 2025
  • Tarım kesimi iyi dinlesin - 25 Haziran 2025
  • Yine aynı iftira - 23 Haziran 2025
  • Anayasamıza ve AB'ye aykırı gidişat - 22 Haziran 2025
  • Hangi şartsız zafer? - 21 Haziran 2025
  • Kendimizi kandırmayalım - 20 Haziran 2025
  • Aklı olan - 19 Haziran 2025
  • Atatürk'ün hilafet hakkındaki görüşleri - 18 Haziran 2025
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 99
Köşe Yazarları
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Güner Özbalcı
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Mehmet Beşe
Mehmet Beşe
DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE GIDA SEKTÖRÜ
Doğruları söylemek… / Taner Tümerdirim
Misafir Kalem
Doğruları söylemek… / Taner Tümerdirim
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
Mühim Mevzu Marifetli Matris
Doç. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Doç. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Emekliler Baş Tacıdır, Hakkı Teslim Edilmeli!
Alaaddin Özkar
Alaaddin Özkar
Bugün 10 Muharrem, Gelin Bugün Ağlayalım.
Mustafa Çobanoğlu
Mustafa Çobanoğlu
Fatıma Ana Ve Gerdanlığı
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş
Büyük oyun -1
Kerbela hakkında bilinmesi gerekenler -9-
Uğur Kepekçi
Kerbela hakkında bilinmesi gerekenler -9-
Çok Okunan Haberler
Kürecik’ten İran’a: “Radarlar Kimi Gözetliyor?” sorusu artık ertelenemez!
Kürecik’ten İran’a: “Radarlar Kimi Gözetliyor?” sorusu artık...
"İsrail'in elinde 90- 100 tane nükleer silah var"
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’tan Talat Paşa çıkışı
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’tan Talat Paşa çıkışı
Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.