• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
11:23
Altın Fiyatları 4 Haziran 2026
11:23
Dolar - Euro - TL Kuru 4 Haziran 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Prof. Dr. Haydar Baş
  3. Görüntü hiç de öyle değil
Yayınlanma: 28 Eylül 2022 - 22:11

Görüntü hiç de öyle değil

28 Eylül 2022 - 22:11
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş

Prof. Dr. Haydar Baş'ın gazetemizde 03.03.2014 tarihli yayımlanan yazısıdır

Paralel devleti ve cemaatin yaptıklarını her konuşmasında örneklendiren Sayın Erdoğan, "10 sene evvel haberim olsaydı bunları engellerdim" şeklinde konuştu. 

Oysa biz daha eskiye dayanan hukukumuz içinde kendisine, cemaatin başlattığı 'dinlerarası diyalog' faaliyetine karşı defaatle dost tavsiyesinde bulunmuştuk. 

Henüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak vazife yaptığı sıralarda, boğazda bir lokantada beraber olmuştuk.  

Sayın Başkan'a, "Sayın Erbakan cemaatlerden bir cemaat olup milleti birleştiremedi. Bunu siz başarırsınız. Bu kabiliyet sizde var. Sizden bir bekçilik dahi istemeden desteklerimizi sunmaya hazırız. Tek şartımız dinlerarası diyalogdur. Bu konuda asla taviz veremeyiz" dediğimizde ondan olumsuz bir tepki almamıştık.

Görüşmemizden kısa bir süre sonra Trabzon'da Sayın Asım Aykan Beyin kızının düğünü esnasında bir kez daha bir araya gelmiştik. Yine aynı hassasiyetimizin altını çizmiş ve o dönemde Erdoğan'dan olumlu cevap almıştık.

İmanından ve samimiyetinden şüphe etmediğimiz Başkan'ın, İslam dini üzerindeki bu sinsi oyuna karşı duracağından zerre şüphe duymamıştık.

Ancak birkaç ay sonra Of'ta yaptığı konuşmada "4 hak din vardır" açıklamasında bulunması ve sonra Anadolu da yaptığı programlarda "4 hak din vardır" şeklindeki ifadeleri işin renginin değiştiğini gösterdi.

Erdoğan'ın bu çıkışlarından sonra, "Bir arada olmamız, sizi desteklememiz söz konusu olamaz" diyerek yolları ayırdık.

Sayın Erdoğan ve hareketi ile bundan sonraki ilişkimiz sadece 'ayıktırmaya çalışma' şeklinde devam etmiştir.

Bugün gazete manşetlerinde Fethullah Hoca'nın ekibinin yıllar önce kız öğrencilerin başını açtırmak için ikna odaları kurdurduğundan bahsediliyor.

Papazlarla yenen iftar yemekleri resmediliyor; masalarda içki kadehleri dururken okunan Kur'an-ı Kerim'ler gösteriliyor.

Bu kareler, Haydar Hoca ve kadrosunun 11 yıllık iktidarınız döneminde defaatle altını çizdiği 'dinlerarası diyaolog' tezgâhının kareleri. Ve bizim mücadelemiz bu oyunla beraber yapılmak istenenlere set olmaktı.

Maalesef sizler, verdiğimiz mücadele nedeniyle bize savaş açarken, diğer tarafta yapılanlardan haberdar olmadığınızı söylüyorsunuz: aşağıda zikredeceğimiz şu icraatlar sizin dönemizde hayata geçirilmedi mi?

* AB mevzuatına göre, "domuz eti satılabilir kasaplık et oldu, satışı serbest bırakıldı."

* Din dersi kitaplarından Kelime-i Tevhid'in ikinci kısmı olan 'Muhammedün Resulullah'  çıkarıldı.

* İçişleri Bakanlığı'nın 2006 yılındaki 2227 sayılı kararı ile nüfus cüzdanlarından 'Dini İslam' ibaresi kaldırıldı.

* İmar Kanunu'nda yapılan değişiklikle "cami" ifadesi "ibadethane" olarak değiştirildi.

Bundan sonra mahalle aralarında 50 bin kilise evi açıldı.

* Sizin döneminizde Şanlıurfa'da Halilü-r Rahman'ın karşısında dinler bahçesi, 2004 senesinde Antalya'da başka bir dinler bahçesi açıldı.

* Bismillah diyerek kilise kurdelesi kesmediniz mi?

* 2004'te yapılan TCK değişikliği ile zina suç olmaktan çıkarıldı.

* AK Partisi, 3 Nisan 2007'de Kasımpaşa'da Büyük Piyale Kur'an Kursu'nun yıkımına karar vermedi mi?

* Kur'an Kursu yıkılırken, Van'da Akdamar Kilisesi 4 milyon TL harcanarak onarılıp ayine açılmadı mı?

* 15 Ağustos 2010, 2011, 2012 ve 2013 tarihlerinde Trabzon'da Sümela Manastırı'nda ayin gerçekleşmedi mi? Manastırdaki ayinler orada münzevi hayat yaşayan rahip ve rahibeler içindir. Siz bunu genele açtınız.

* 19 Eylül 2010, 11 Eylül 2011, 9 Eylül 2012'de ve geçen yıl yine Eylül ayında Van'da Akdamar'da ayin yapılmadı mı?

* İzmir'in Çeşme İlçesi'nde Pazaryeri Camisi kiliseye çevrilerek burada ayin yapılmadı mı? Diyarbakır Surp Giragos Ortadoks Kilisesi'nde ayin yapılmadı mı?

* AKP döneminde İslam tarihinde ilk defa kilise imarı için yer tahsis edilmedi mi?

* İlk defa bu hükümet döneminde camiler kiliseye çevrilmedi mi?

* Peygamberimize "Muhammed kılıçla din yaymaktan başka ne yapmıştır" diyen Papa 16. Benedict'i siz uçağın merdivenlerinde karşılamadınız mı?

* İslam dininde yasak olmasına rağmen, 2004 senesinde din dersi kitaplarına Peygamber Efendimizin minyatür resimleri konulmadı mı?

* "Allah katında tek din İslam'dır" ayeti, sizin döneminizde AB ve ABD'den gelen tepkiler nedeniyle Cuma hutbelerinden kaldırılmadı mı?

* 24 Eylül 2008'de hükümetinizin Milli Eğitim Bakanlığı, imam-hatiplerde Dinler Tarihi dersine Hıristiyan rahip ve hahamların davet edilmesini ve gençlere ders vermesini istemedi mi?

Bizler, bu icraatların Erdoğan'ı ve kadrosunu İslam dairesinden çıkardığı ikazını, ayet ve hadislerle yaparken aslında kendilerini de kaçılmaz bir ahiret vebalinden kurtarma derdindeydik.

Oysa Sayın Erdoğan, tamamen gafletten olduğunu düşündüğümüz icraatlarına karşı takındığımız tavra harp ilan etti ve iktidarları boyunca benim, ailemin, benimle alakalı olan kuruluşların üzerine haksız yere gitti.

Sayın Erdoğan'dan gördüğümüz muameleye hayret ettik. Hukuk sınırları içinde haklı davalarımızı bir bir kazandık.

2002 seçimleri öncesinde söylediğimizi bugün tekrarlıyoruz. Hak yolda çalışın, değil koltuğunuzda bir bekçiliğinizde dahi gözümüz yok, yeter ki sizler millete hizmet edin? Ama görüntü hiç de öyle değil?

Bu yazı 570 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Gadir-i Hum Bayramınız mübarek olsun - 04 Haziran 2026
  • 'Çekilirsen aradan geri kalır Yaradan' - 03 Haziran 2026
  • Ehl-i Beyt paydasında buluşmak - 02 Haziran 2026
  • Tevhidin merkezi Ehl-i Beyt - 01 Haziran 2026
  • İmam Ali kimdir? - 31 Mayıs 2026
  • İnkar edilen Hadis Külliyatı - 30 Mayıs 2026
  • Sabır ve şükür - 29 Mayıs 2026
  • Her şey Allah'ı arıyor - 28 Mayıs 2026
  • Kurban Bayramımız mübarek olsun - 28 Mayıs 2026
  • Kaynaklarımız ve Türkiye - 26 Mayıs 2026
  • Çözüm var - 25 Mayıs 2026
  • Zamlara ve yüksek vergilere dur demek Milletimizin elinde - 24 Mayıs 2026
  • Unutulan kadın - 23 Mayıs 2026
  • Genç nüfus ve geleceğimiz - 22 Mayıs 2026
  • Biz ne zaman akıllanırız? - 21 Mayıs 2026
  • Atatürk vatandır - 20 Mayıs 2026
  • Tam bağımsızlığın ilk adımı - 19 Mayıs 2026
  • Atatürk'ün soyağacı - 18 Mayıs 2026
  • Sevr benzeri kuşatma - 17 Mayıs 2026
  • MEM ve Sosyal Devlet anlayışı - 16 Mayıs 2026
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 115
Köşe Yazarları
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Güner Özbalcı
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Mehmet Beşe
Mehmet Beşe
DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE GIDA SEKTÖRÜ
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
KOŞMAK NEYE YARAR?
SEYREYLE GÜZEL KUDRETİ MEVLAM;
Misafir Kalem
SEYREYLE GÜZEL KUDRETİ MEVLAM;
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Faiz Enflasyonu Düşürür mü? Maliyet Artışı ve Enflasyon İlişkisine Bakış
Mustafa Çobanoğlu
Mustafa Çobanoğlu
Nefsin Terbiyesi ve Ruhun Kemali: İmam Ali'den Zamanı Aşan Nasihatler
Alaaddin Özkar
Alaaddin Özkar
Kurbanın Ruhu ve Unutulan Bayramlar
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
FETÖ Dosyası Kapanmadı: Türkiye Hangi Dersleri Alamadı?
Gadir-i Hum Bayramımız kutlu olsun
Uğur Kepekçi
Gadir-i Hum Bayramımız kutlu olsun
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş
Gadir-i Hum Bayramınız mübarek olsun
Çok Okunan Haberler
''Sistematik fakirleştirme politikasının sonucudur''
''Sistematik fakirleştirme politikasının sonucudur''
BTP'den Mehmet Şimşek'e yabancı sermaye cevabı
BTP'den Mehmet Şimşek'e yabancı sermaye cevabı
“Devletin tek gelir kalemi vergi kaldı”
“Devletin tek gelir kalemi vergi kaldı”
Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.