• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
11:23
Altın Fiyatları 4 Haziran 2026
11:23
Dolar - Euro - TL Kuru 4 Haziran 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Uğur Kepekçi
  3. Allah kimseyi vatansız bırakmasın
Yayınlanma: 27 Ağustos 2012 - 03:00
Güncelleme: 09 Mayıs 2013 - 17:42

Allah kimseyi vatansız bırakmasın

27 Ağustos 2012 - 03:00
Güncelleme: 09 Mayıs 2013 - 17:42
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Allah kimseyi vatansız bırakmasın
Uğur Kepekçi

Üzerinde özgürce yaşanılan toprak parçasının değerini anlamamız, sevmemiz ve korumamız için Âlemlere Rahmet Hazreti Muhammed (s.a.v.) bir hadisi şeriflerinde; ?Vatan sevgisi imandandır? buyurmuştur. Üzerinde yaşanacak vatan toprağının ne anlama geldiğini ne yazık ki Vatan uğrunda çaba sarf etmeyenler çok da bilmemektedirler.

Hâlbuki her toprak parçasının vatan olmadığı, bir toprak parçasının vatan olabilmesi için uğrunda çaba sarf etmek gerekmektedir.

Şairin dediği gibi ?Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır?

Son yıllarda aidiyet duygusunu ve milli tarih şuurunu kaybeden yeni nesillerin bunu anlaması zaten imkânsız hale gelmiştir. Küresel güçlerin vatan, ulus, millet, devlet, şehitlik kavramları üzerinde oynadıkları oyunlardan maksat, milleti millet yapan unsurların yok edilmek istenmesiydi. Bu konuda, dışa bağımlı ve teslimiyet sahibi iktidar sahiplerine uygulattıkları projelerle maalesef muvaffak oldular.

Dolayısıyla Vatan üzerinde oynan oyunları sezecek feraset ehli insanlar, azın azı hükmünde sayılabilecek kadar azalmış bir hale düşmüştür. Bu durum sadece bizim için değil başka milletler ve devletler için de aynıdır.

Bölgemizde ve dünyada cereyan eden hadiselere bakınca; yıkımlar, kargaşalar, ayaklanmalar, içerden destekli yapılmakta, kardeşkanı dökülmektedir. Bu durum milletlerin aidiyet duygusundan ve milli tarih şuurundan ne kadar yoksun bir hale getirildiklerinin en açık delilidir.

Bayramda yaşanan olaylara bakınca bu durum daha açıkça görülmektedir. Çoluk çocuk demeden kana bulanan, sivil asker demeden katledilen bir manzarayla birlikte bir bayram yaşandı. Bu konu hakkında fikirlerimizi başka bir yazıda dile getireceğiz. Ben bu yazımda bayramda yaptığım Kilis ziyaretinde yaşadığım şeyleri paylaşmaya çalışarak vatansız kalmanın ne kadar zor bir duygu olduğuna değinmek istedim.

BOP destekli, Arap baharı adı altında başlatılan iç isyanlar sayesinde aldatılan Suriye vatandaşlarının çıkan iç savaştan kaçarak Türkiye?ye sığındıklarını biliyoruz. Sığınmacıların göç ettiği yerlerden biri de Kilis.

Kilis?e gelen sığınmacıların karınları doyuruluyor, sıkıntılı da olsa barınma ihtiyaçları yerine getiriliyor ama adı üstünde sığınmacı konumuna düştüler. Kendi ülkelerinde yönetimle alakalı sorunları olsa da, ellerine geçen kazançları; az olsa da, dün vatanlarında, başlarını sokacak bir barınma yerleri evlerinde barkları, sabah olunca kazanç temin etmek için gittikleri bir iş yerleri vardı. Özgürce vatan topraklarında bayrakları altında yaşayanlar, vatanlarının kıymetlerini bilemediler. Dış odakların, deccal zihniyetli münafıkların oyunlarına geldiler. Hem vatanlarından, hem evlerinden, yurtlarından oldular. Sonlarının nereye varacağını bilmedikleri bir yola girmiş oldular.

Bayramda sokaklarda Arap sığınmacıların yüzlerinde; vatansız kalmanın, başka bir ülke topraklarında sığınmacı olmanın sıkıntısını, hüznünü gördüm. Şimdi vatansız kalanların, vatansız kalmanın ne anlama geldiğini anlamış olmaları çok şey değiştirmeyecek. Çünkü kendi elleriyle vatanlarını ateşe attılar. Önemli olan vatan topraklarında huzur içinde yaşarken vatan olmanın, devlet olmanın, millet olmanın kıymetini bilmektir. Son sözümüz bir dua olsun; Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Âmin.

Uğur Kepekçi / 26.Ağustos.2012




Bu yazı 635 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Gadir-i Hum Bayramımız kutlu olsun - 04 Haziran 2026
  • Allah bizi aldatmaktan ve aldatılmaktan korusun - 03 Haziran 2026
  • Türkiye'nin çıkış yolu milli bir vizyondur - 02 Haziran 2026
  • Türkiye'nin gerçek gündemi geçim derdi - 31 Mayıs 2026
  • Bilgi çağında hikmetsizlik - 30 Mayıs 2026
  • Bakmak başka, görebilmek başkadır - 29 Mayıs 2026
  • Arefe gününün faziletleri ve teşrik tekbirleri hakkında - 26 Mayıs 2026
  • Kurban Bayramı hakkında hatırlatmalar - 25 Mayıs 2026
  • Bakış açısı mı bakış ahlâkı mı? - 24 Mayıs 2026
  • Kişi ne ise gördüğü de odur - 23 Mayıs 2026
  • İnsanlık direniş çağının eşiğindedir - 22 Mayıs 2026
  • Sorunların çözümü için Atatürk gibi düşünmek gerekir - 21 Mayıs 2026
  • 19 Mayıs ruhunu anlamak - 20 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş'tan ekonomi yönetimine tepki -3- - 18 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş'tan ekonomi yönetimine tepki -2- - 17 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş'tan ekonomi yönetimine tepki -1- - 16 Mayıs 2026
  • Milli Para, alın terinin ekonomiye dönüşmüş hâlidir - 14 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş, ABD-İran anlaşmazlığının perde arkasını aralıyor -3- - 13 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş, ABD-İran anlaşmazlığının perde arkasını aralıyor -2- - 12 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş, ABD-İran anlaşmazlığının perde arkasını aralıyor -1- - 11 Mayıs 2026
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 183
Köşe Yazarları
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Güner Özbalcı
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Mehmet Beşe
Mehmet Beşe
DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE GIDA SEKTÖRÜ
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
KOŞMAK NEYE YARAR?
SEYREYLE GÜZEL KUDRETİ MEVLAM;
Misafir Kalem
SEYREYLE GÜZEL KUDRETİ MEVLAM;
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Faiz Enflasyonu Düşürür mü? Maliyet Artışı ve Enflasyon İlişkisine Bakış
Mustafa Çobanoğlu
Mustafa Çobanoğlu
Nefsin Terbiyesi ve Ruhun Kemali: İmam Ali'den Zamanı Aşan Nasihatler
Alaaddin Özkar
Alaaddin Özkar
Kurbanın Ruhu ve Unutulan Bayramlar
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
FETÖ Dosyası Kapanmadı: Türkiye Hangi Dersleri Alamadı?
Gadir-i Hum Bayramımız kutlu olsun
Uğur Kepekçi
Gadir-i Hum Bayramımız kutlu olsun
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş
Gadir-i Hum Bayramınız mübarek olsun
Çok Okunan Haberler
''Sistematik fakirleştirme politikasının sonucudur''
''Sistematik fakirleştirme politikasının sonucudur''
BTP'den Mehmet Şimşek'e yabancı sermaye cevabı
BTP'den Mehmet Şimşek'e yabancı sermaye cevabı
“Devletin tek gelir kalemi vergi kaldı”
“Devletin tek gelir kalemi vergi kaldı”
Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.