• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
11:23
Altın Fiyatları 4 Haziran 2026
11:23
Dolar - Euro - TL Kuru 4 Haziran 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Uğur Kepekçi
  3. Andımız ve aidiyet duygusu
Yayınlanma: 25 Mart 2021 - 09:29
Güncelleme: 25 Mart 2021 - 11:04

Andımız ve aidiyet duygusu

25 Mart 2021 - 09:29
Güncelleme: 25 Mart 2021 - 11:04
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Andımız ve aidiyet duygusu
Uğur Kepekçi

Bir kimsenin ait olduğu benliğine, kimliğine, ailesine, imanına, vatanına, devletine, bayrağına sahip çıkma duygusuna, “aidiyet duygusu” denmektedir.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm diyene” sözünden kastı da milli benlik, milli kimlik duygusunu canlı tutmaktır.

 

Bir kimse yukarıda saydığımız değerlerine sahip çıktığı oranda aidiyet duygusundan nasiptar olur. Bunun neticesinde de ister fert planında ister toplum planında olsun başarılar elde edilir.

 

Bir milletin aidiyet duygusunu kaybetmekle nelerini kaybedeceği hakkında Kaybolan Değerlerimiz kitabımızda şu ifadelere yer vermiştik:

 

“Bir toplum, toprakları üzerinde yaşayan fertlerin aidiyet duygusu oranında Millet olur. Milletin yaşadığı topraklar, Devlet olur. Devlet Millet bütünlüğü sağlanan toplumlar da uzun yıllar bağımsız ve güçlü olur.

 

Batılılaşma süreci başladığı andan itibaren çöküş sürecine giren Türkiye Cumhuriyeti Devleti, son günlerde çöküş sürecinde bayağı yol almasına rağmen maalesef milletimiz yaşanan bu tehlikeli süreci tahlil etmekten çok uzak bulunmaktadır. Bunda da aidiyet duygusunun oldukça zayıfladığı gerçeği yatmaktadır.

 

Bir milletin bekasını yok etmek için o milletin tarihten gelen köklerini koparmak gerektiği herkesin malumudur. İşte milletimizin düşmanları bu meseleyi yakinen bildiklerinden bütün gayretlerini bu noktaya sevk etmişlerdir.

 

Madem bizi tarih sahnesinden silmeye çalışan devletlerin oyunu budur; bize düşen görev de bu oyunu bozmak için gereken; onların yok etmeye çalıştıklarına bizim daha fazla sahip çıkmamızdır.

 

Milletimiz için bu gayret, mecburi durum konumunu almıştır. Topraklarımızda gözü olan milletlerin ve devletlerin sıcak savaştan çok, soğuk savaş dediğimiz bu tip mücadele tarzını benimsedikleri bir zamanda, bizim bu konuda ilgisiz kalmamız affedilmez bir hatadır.

 

Tarihte uzun süre varlığını sürdüren milletlerin tarihlerini incelediğimizde göreceksiniz ki; atalarının örfüne, dinine, velhasıl kendi kültürüne sahip çıkarak, ayakta kalabildiklerine şahit olursunuz.

 

Yıllarca tarihe yön veren, dünyaya adalet dağıtan, insanlığa medeniyet öğreten bir milletin evlatları olarak, bu konuda çok da başarılı sayılmadığımız bir gerçektir.

 

Yönümüzü batıya çevirdiğimiz andan itibaren, maalesef batının kültürel işgal oyunlarına geldik ve durumumuz meydandadır.

 

Milletini, vatanını seven herkesin, bu sevgisindeki samimiyetlerini bu yönde yapacakları çalışmalarla kanıtlamaları gerekmektedir.

 

Milletimizin tarihteki kudret ve yiğitliğe tekrar kavuşması; milletimizin aidiyet duygusunu kuvvetlendirmekle mümkündür.

 

Milletimizin bir kısım vatandaşlarının, bu milletin bir parçası olduğu yönünde yetiştirilmekten alıkonulması neticesinde, birçok ayrışmalar, zıtlaşmalar meydana gelmiş olsa bile; sorun gibi gösterilen bazı ayrılıklar, aidiyet duygusu ile çözüme kavuşacaktır.

 

Bu toprakların üzerinde yaşayan kendi vatandaşlarımıza, bu toprakların üzerinde oynanan oyunları bütün ayrıntıları ile anlatmak ve onları ikna etmek gerekmektedir.

Devletin görevi de ayrılıktan değil, “birlikten kuvvet doğacağı” fikrini mutlaka halkına benimsetmektir.

Milletimize "Bu vatan bizimdir bizim kalacaktır" şuuru benimsettirilirse bu vatan bizim kalacaktır.

 

"Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır" şuuru verilirse, halkımızda ait olduğu topraklara sahiplenme bilinci gelişecek, devletimiz tarih sayfalarındaki yerini korumaya devam edecektir.” (Uğur Kepekçi /Kaybolan Değerlerimiz /sayfa 19-21)

 

Aziz Türk Milleti, etkili ve yetkililer! Lütfen milletimizin ve devletimizin ilkeleriyle, Andımızla, kimliğimizle, oynayarak millet ve devlet gemimizi tahrip etmeyin!

 

Batarsak da çıkarsak da hep beraber olacağız. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devletinde başka yaşayacak vatanımız yoktur!

 SESLİ DİNLEMEK İÇİN

Bu yazı 2173 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Gadir-i Hum Bayramımız kutlu olsun - 04 Haziran 2026
  • Allah bizi aldatmaktan ve aldatılmaktan korusun - 03 Haziran 2026
  • Türkiye'nin çıkış yolu milli bir vizyondur - 02 Haziran 2026
  • Türkiye'nin gerçek gündemi geçim derdi - 31 Mayıs 2026
  • Bilgi çağında hikmetsizlik - 30 Mayıs 2026
  • Bakmak başka, görebilmek başkadır - 29 Mayıs 2026
  • Arefe gününün faziletleri ve teşrik tekbirleri hakkında - 26 Mayıs 2026
  • Kurban Bayramı hakkında hatırlatmalar - 25 Mayıs 2026
  • Bakış açısı mı bakış ahlâkı mı? - 24 Mayıs 2026
  • Kişi ne ise gördüğü de odur - 23 Mayıs 2026
  • İnsanlık direniş çağının eşiğindedir - 22 Mayıs 2026
  • Sorunların çözümü için Atatürk gibi düşünmek gerekir - 21 Mayıs 2026
  • 19 Mayıs ruhunu anlamak - 20 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş'tan ekonomi yönetimine tepki -3- - 18 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş'tan ekonomi yönetimine tepki -2- - 17 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş'tan ekonomi yönetimine tepki -1- - 16 Mayıs 2026
  • Milli Para, alın terinin ekonomiye dönüşmüş hâlidir - 14 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş, ABD-İran anlaşmazlığının perde arkasını aralıyor -3- - 13 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş, ABD-İran anlaşmazlığının perde arkasını aralıyor -2- - 12 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş, ABD-İran anlaşmazlığının perde arkasını aralıyor -1- - 11 Mayıs 2026
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 183
Köşe Yazarları
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Güner Özbalcı
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Mehmet Beşe
Mehmet Beşe
DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE GIDA SEKTÖRÜ
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
KOŞMAK NEYE YARAR?
SEYREYLE GÜZEL KUDRETİ MEVLAM;
Misafir Kalem
SEYREYLE GÜZEL KUDRETİ MEVLAM;
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Faiz Enflasyonu Düşürür mü? Maliyet Artışı ve Enflasyon İlişkisine Bakış
Mustafa Çobanoğlu
Mustafa Çobanoğlu
Nefsin Terbiyesi ve Ruhun Kemali: İmam Ali'den Zamanı Aşan Nasihatler
Alaaddin Özkar
Alaaddin Özkar
Kurbanın Ruhu ve Unutulan Bayramlar
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
FETÖ Dosyası Kapanmadı: Türkiye Hangi Dersleri Alamadı?
Gadir-i Hum Bayramımız kutlu olsun
Uğur Kepekçi
Gadir-i Hum Bayramımız kutlu olsun
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş
Gadir-i Hum Bayramınız mübarek olsun
Çok Okunan Haberler
''Sistematik fakirleştirme politikasının sonucudur''
''Sistematik fakirleştirme politikasının sonucudur''
BTP'den Mehmet Şimşek'e yabancı sermaye cevabı
BTP'den Mehmet Şimşek'e yabancı sermaye cevabı
“Devletin tek gelir kalemi vergi kaldı”
“Devletin tek gelir kalemi vergi kaldı”
Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.