• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
11:23
Altın Fiyatları 4 Haziran 2026
11:23
Dolar - Euro - TL Kuru 4 Haziran 2026
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Köşe Yazarları
  2. Uğur Kepekçi
  3. Enine boyuna Kilis konuşuldu
Yayınlanma: 10 Aralık 2021 - 10:35

Enine boyuna Kilis konuşuldu

10 Aralık 2021 - 10:35
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Enine boyuna Kilis konuşuldu
Uğur Kepekçi

Değerli dostlarım, sadece Kilis ile ilgili meseleleri değil ülkenin her karış toprağı ile alakalı sorunların dile getirileceği bir yazı olacak yazımız. Kilis, büyük fotoğraf içinde küçük fotoğraf hükmündedir.

Kilis'in kurtuluşunun 100. yıldönümü kutlamaları için memleketimize gelen misafirlerin de şahit olduğu sorunlar artık çuvala sığmayan mızrak hükmüne dönmüştür. Sadece Kilis mi? Göçmenlerle birlikte yaşamak zorunda kalan hemen herkesin ve her beldenin sorunudur bu sorunlar aslında.

Yazımızın başında bir konuya dikkat çekmekte fayda vardır. Göç meselesine değinirken bizim Suriye'den gelen saf yoksul mağdur olan kadınlara yaşlılara çocuklara bir sözümüz yoktur. Onlar mağdurdurlar. Mağdur olana bakmak da bir insanlık görevidir.

Bizim eleştirdiğimiz hükümet politikasıdır. Suriyeliye kapılarımızı sonuna kadar açanların, kontrolsüz göçle yaşattıkları sıkıntılardır. Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi'nin "kontrolsüz göçlerle bir ülkenin güvenliğinin tehlikede olduğu" uyarılarıdır endişelerimiz.

Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü günü olan 7 Aralık 2021 tarihinde Kilis Postası TV Youtube kanalında memleketin nabzını tutabilen iş dünyası, akademik çevre ve gazetecilerin gözlemleriyle Kilis masaya yatırıldı ve maalesef pek de olumlu şeyler dile getirilmedi. Yapılan konuşmaların bir kısmını kısaca aktarmakta fayda görüyorum.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şevket Memiler: "Kilis'in yıllardır dile getirmeye çalıştığımız sorunlarına kalıcı çözüm getiren yoktur. Esnafımız gittikçe eriyor, bitiyor. Suriyeli esnafa tanınan haklar neticesinde haksız rekabet oluştuğu için esnafımız perişan vaziyettedir. Kilisliler önemli gördüğümüz bu kurtuluş yıldönümüne fazla iştirak etmediler. Törenler çok sönük geçti vekiller dahi bu durumdan memnun kalmadı. Halkımızdan bazıları 'neyin kurtuluşunu kutlayacağız?' diye sitemlerini dile getiriyorlar."

Kilis BTP İl Başkanı ve gazeteci yazar Alaiddin Özkar: "Kilis'in sorunları çoğalmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlattığı, uyanıklığına hayran kaldığı Kilislilere ve memleketimize siyasi irade gereken önemi vermedi." diyerek düzensiz göçle sosyal ve kültürel erozyonun had safhaya çıktığını. Kilis üzerinde Yahudilerin Arz-ı Mev'ud projesinin adım adım uygulamaya konulmasına seyirci kalındığını dile getirdiler.

Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi: "Sadece memleketimizde değil hem ülkemizde hem de dünyada kontrolsüz göçler neticesinde milletlerin egemenliklerini kaybettiklerini biliyoruz. Bunun tarihte çok sayıda örnekleri vardır. Kilis'in de bu konuda ciddi bir güvenlik sorunuyla karşı karşıya olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Siyasi iradenin maalesef göç konusunda ciddi bir planı yoktur. Şayet tedbirler alınmaz gidilen yanlıştan geri dönülmez ise sorunlar gün geçtikçe daha artacaktır."

Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi'nin konuşmaları da bu minval üzere idi. O da Kilis'te yaşanan sosyal ve siyasal sorunlara ve çözüm yollarına değindiler.

Kilis Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Uğur Elhan: "Kilis bir kültür şehri ve tarihi kayıtlarda asırlar öncesinden bir Türk yurdudur. Ama maalesef son zamanlarda yaşanan sosyal gelişmeler neticesinde kültüre ve bu konuda hizmet verenlere gereken önem verilmemektedir. Devlet olarak mutlaka bu duruma el atılmalı kültür, sanat ve edebiyata önem verilmelidir."

Bizler de dilimizin döndüğü kadarıyla memleketimiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara, Büyük İsrail Projesine hükümetin çanak tuttuğunu dile getirmeye çalıştık. Bir tek Yahudi'nin bile bulunmadığı Kilis'te Yahudi Havrasının açılışının yanlışlığını ve bu konudaki endişelerimizi dile getirdik.

Değerli dostlarım gerek göç politikası, gerek dinlerarası diyalog faaliyetleri sadece Kilis'in sorunu değildir. Bu konu ulusal güvenlik sorunudur. Vatanımızın her karış toprağını ve topyekûn Türk milletini ilgilendiren bir konudur. Benzer konular mızrağın çuvala sığmadığı gibi aşikâr olmaya başlamıştır. Kilis'in 100. Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla Kilis Postası TV kanalında yapılan bu program sayesinde belki de ulusal meselelerin kamuoyuna taşınması millete mal olması için bir dönem noktası olacaktır.

Bu yazı 908 defa okunmuştur.

Yazarın Diğer Yazıları

  • Gadir-i Hum Bayramımız kutlu olsun - 04 Haziran 2026
  • Allah bizi aldatmaktan ve aldatılmaktan korusun - 03 Haziran 2026
  • Türkiye'nin çıkış yolu milli bir vizyondur - 02 Haziran 2026
  • Türkiye'nin gerçek gündemi geçim derdi - 31 Mayıs 2026
  • Bilgi çağında hikmetsizlik - 30 Mayıs 2026
  • Bakmak başka, görebilmek başkadır - 29 Mayıs 2026
  • Arefe gününün faziletleri ve teşrik tekbirleri hakkında - 26 Mayıs 2026
  • Kurban Bayramı hakkında hatırlatmalar - 25 Mayıs 2026
  • Bakış açısı mı bakış ahlâkı mı? - 24 Mayıs 2026
  • Kişi ne ise gördüğü de odur - 23 Mayıs 2026
  • İnsanlık direniş çağının eşiğindedir - 22 Mayıs 2026
  • Sorunların çözümü için Atatürk gibi düşünmek gerekir - 21 Mayıs 2026
  • 19 Mayıs ruhunu anlamak - 20 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş'tan ekonomi yönetimine tepki -3- - 18 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş'tan ekonomi yönetimine tepki -2- - 17 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş'tan ekonomi yönetimine tepki -1- - 16 Mayıs 2026
  • Milli Para, alın terinin ekonomiye dönüşmüş hâlidir - 14 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş, ABD-İran anlaşmazlığının perde arkasını aralıyor -3- - 13 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş, ABD-İran anlaşmazlığının perde arkasını aralıyor -2- - 12 Mayıs 2026
  • Hüseyin Baş, ABD-İran anlaşmazlığının perde arkasını aralıyor -1- - 11 Mayıs 2026
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 183
Köşe Yazarları
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Güner Özbalcı
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Mehmet Beşe
Mehmet Beşe
DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE GIDA SEKTÖRÜ
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
KOŞMAK NEYE YARAR?
SEYREYLE GÜZEL KUDRETİ MEVLAM;
Misafir Kalem
SEYREYLE GÜZEL KUDRETİ MEVLAM;
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Faiz Enflasyonu Düşürür mü? Maliyet Artışı ve Enflasyon İlişkisine Bakış
Mustafa Çobanoğlu
Mustafa Çobanoğlu
Nefsin Terbiyesi ve Ruhun Kemali: İmam Ali'den Zamanı Aşan Nasihatler
Alaaddin Özkar
Alaaddin Özkar
Kurbanın Ruhu ve Unutulan Bayramlar
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
FETÖ Dosyası Kapanmadı: Türkiye Hangi Dersleri Alamadı?
Gadir-i Hum Bayramımız kutlu olsun
Uğur Kepekçi
Gadir-i Hum Bayramımız kutlu olsun
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş
Gadir-i Hum Bayramınız mübarek olsun
Çok Okunan Haberler
''Sistematik fakirleştirme politikasının sonucudur''
''Sistematik fakirleştirme politikasının sonucudur''
BTP'den Mehmet Şimşek'e yabancı sermaye cevabı
BTP'den Mehmet Şimşek'e yabancı sermaye cevabı
“Devletin tek gelir kalemi vergi kaldı”
“Devletin tek gelir kalemi vergi kaldı”
Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.