• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Ekonomi
  • İslam
  • İlçeler
  • Kilis Güncel
  • Ulusal Kongreler
  • Analiz
  • Eğitim
  • Siyaset
  • Vefat
  • Spor
  • Bitki Rehberi
  • Güncel Haberler
  • Kültür & Sanat Teknoloji Sağlık Dünya Türkiye Videolar
  • Ara
SON DAKİKA:
00:25
BTP Kütahya İl Teşkilatı’ndan Muhasebeciler Odası’na Ziyaret
00:23
Dünya Kupası'nın enleri belli oldu
00:19
DÜNYA ŞAMPİYONU İSPANYA
00:18
BTP lideri Hüseyin Baş: 'Kıbrıs, Türkiye'nin milli davasıdır'
00:16
Bağımsız Türkiye Partisi Edirne'de gönüllere dokundu: "Çözüm Hüseyin Baş'ın vizyonunda"
00:14
BTP Çerkezköy’de sahaya indi: Gençlerden ve vatandaşlardan yoğun ilgi
00:13
BTP Balıkesir'den Karesi'de esnaf ve stant çalışması
00:11
BTP Aydın İl Başkanlığı’ndan stant çalışması: Gençlerden yoğun ilgi
00:09
BTP Sivas teşkilatı Kangal’da esnaf ve kurum ziyaretlerinin ardından şenliğe katıldı
00:07
BTP Denizli'den yoğun gün: Kahvaltıdan hastane ve taziye ziyaretlerine kapsamlı program
00:06
BTP heyeti Çorum Karabayır Köyü’nün Aşura programına katıldı
00:04
BTP Kocaeli Gençliği Seka Park’ta buluştu: “İstikbal Biziz, Biz Geleceğiz!”
00:03
BTP kurmaylarından Türkeli çıkarması: Esnaf ve aileler ziyaret edildi
00:00
BTP Yakakent’te esnaf ve tatilcilerle buluştu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
  3. ACİL EYLEM PLANI DA BOŞ ÇIKTI
Yayınlanma: 00 0000 - 00:00
Güncelleme: 09 Mayıs 2013 - 17:42

ACİL EYLEM PLANI DA BOŞ ÇIKTI

00 0000 - 00:00
Güncelleme: 09 Mayıs 2013 - 17:42
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi

Gaziantep, yalnız güneydoğunun değil, Türkiye’nin sayılı büyük vilayetlerinden birisi. Sanayi hamlesini gerçekleştirmiş, istihdam sorunu olmayan ender vilayetlerimizden biri idi, ta ki AKP iktidara gelinceye kadar.

Bugün Gaziantep’te sanayici %20 kapasite ile çalışıyor. Fabrika çalışanları önce ücretsiz izne gönderildi sonra da temelli işten çıkartıldılar. Birinci sonuç: Her geçen gün istihdam sahaları daralmaktadır. İşsizliğin çözümü olarak “her sanayici ek bir işçi alırsa işsizlik çözülür” diyen sayın başbakan demek ki Türk sanayicisinin durumunu bilmiyor veya bilmezlikten geliyor.

İkincisi, sanayicinin ürettiği mal elinde kalıyor. Talep olmadığı için, üretilen mamuller stoklanıyor. Sanayi bölgesini ziyaret ettiğimde, olayın vahameti ile yüz yüze kaldım. 100 tonluk iplik üretimi, yani ortalama yedi yüz bin dolarlık mal stoku olan sanayici arkadaş hayatında ilk defa evinin elektrik ve su parasını ödeyememiş. Yani varlık içinde yokluk çekiliyor. Hazinenin üzerindeki yoksullar gibi sihirli kelime unutulduğu için güzelim mallar para etmiyor. Sermayesi kendisine ait olanlar işi beklemeyi tercih ediyorlar; fakat veresiye hammadde alanlar mallarını spot piyasada eritmenin yollarını arıyorlar. Yani deflasyon Gaziantep’te bütün boyutları ile yaşanıyor. Hükümet de, aman ne kadar güzel gördünüz mü mallar ucuzladı, enflasyon düştü şeklinde beyanat veriyor.

Tekstil sektörü süratli bir şekilde kan kaybetmeye devam ediyor. Yıllardan beri Türkiye’nin yükselen yıldızı olan tekstil, hasta yatağında; böyle giderse ölüme mahkûm olacak.

Kilisli anlatıyor: 28 Marttan önce üzüm bağlarımız ve fıstık ağaçlarımızın üzerinde salkım salkım üzüm ve fıstık vardı. Seçimlerden sonraki hafta sonra sabah namazına yakın vakitte bir saat süren dondurucu bir hava hâkim olmuş. Üretici ertesi gün bağına bahçesine gittiğinde salkımların kuruduğunu görmüş. Üretimde düşüş yaklaşık %80 olarak bekleniyor. Halkın çoğunun (%60 civarında) geçim kaynağının tarım olduğunu hesaba katarsak, Kilis’te yaşanan bu hadisenin, doğal bir afet olduğu görülecektir. İşini, aşını kaybeden halk hükümetten bir fon oluşturulmasını bekliyor ama beklediği ile kalıyor.

Bağların ve fıstıkların filizleri de etkilendiği için, bu afet gelecek yılın üretimini de olumsuz etkileyecektir. Alınacak tedbirlerin gelecek seneyi de kapsaması gerekmektedir. Ama ne gezer. AKP hükümeti iktidara gelir gelmez Kilis’teki Tekel İşletmelerini özelleştirdiği için bu sene devlet Kilis’te üzüm alım yapmayacak. Geçen sene Tekelin açıkladığı yaş üzüm alım fiyatı 213.000 TL olmasına rağmen bu sene ki açıklanan başfiyat 180.000 TL. Geçen yıldan bu tarafa akaryakıt zam almış, gübre zam almış, vergiler artmış, işçilik artmış bütün harcama kalemleri artmış olmasına rağmen yaş üzüm alım fiyatları azaltılıyor.

Netice olarak halkın hali içler acısı. Bu tablo hükümetin de halinin içler acısı olduğunu göstermektedir. Çünkü hükümet ekonomiyi düzeltme konusunda başarılı olamadığı gibi işsizlikle mücadelede de başarılı olamamıştır.

AKP iktidara geldiğinde Başbakan Tayip Erdoğan tarafından “Acil eylem Planı” adı altında vaatlerde bulunmuştu. Bu vaatlerden bir tanesi de işsizlik sorununu çözeceklerdi. Sayın Erdoğan “Türkiye’nin en acil meselesinin işsizlik olduğunu hepimiz biliyoruz. Kurulacak 58.hükümetimizin en öncelikli meselesinin işsizliğe çözüm bulmak olacağını meydanlarda haykırdığımız gibi bugün de aynı kararlılıkla bu gerçeğin altını bir kez daha çiziyorum.” Dediğini herhalde unutmuşa benzemektedir.

DİE'nin, Yılın ilk çeyreği için açıkladığı işsizlik oranı yüzde 12.4. Ancak çıkarıldığı işe geri çağrılmayı bekleyen, 'yok' diyerek iş aramayan ve mevsimliklerle birlikte bu oran yüzde 22'ye çıkıyor. İşsizlik oranındaki artış endişe ile izleniyor. Gaziantep ve Kilis’ten bakıldığında, Türkiye’nin manzarasının harap olduğu ve vatandaşın dayanma gücünün artık bittiği görülüyor.

Bu yazı 851 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • Anadolu Çözüm Arıyor - 21 Temmuz 2026
  • Ankara'da NATO, Gündemde Trump - 09 Temmuz 2026
  • Denizli: Beyazın, Kızılın ve İstiklalin Şehri - 30 Haziran 2026
  • Kerbelâ'nın Mesajı: Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt - 26 Haziran 2026
  • Devlet Refleksi ve Ayakta Kalmanın Sırrı - 20 Haziran 2026
  • İran'ın Gösterdiği Gerçek: Güç Önce Millettir - 16 Haziran 2026
  • Milletin Gündemi CHP Değil, Geçimdir - 09 Haziran 2026
  • Arşivlerden Günümüze Uzanan Bir Tarih Hazinesi - 07 Haziran 2026
  • Gadir-i Hum ve İslam Dünyasının Kayıp Hafızası - 06 Haziran 2026
  • FETÖ Dosyası Kapanmadı: Türkiye Hangi Dersleri Alamadı? - 02 Haziran 2026
  • Atatürk Bir Partiye Sığmaz - 28 Mayıs 2026
  • İçeride Kavga, Dışarıda Kuşatma - 26 Mayıs 2026
  • Müesses Nizam Değişti, Peki Cumhuriyet Ne Olacak? - 24 Mayıs 2026
  • Ekonomik Çöküşün Ürettiği Ahlaki Obruk - 23 Mayıs 2026
  • Mutlak Butlan Sonrası Türkiye Nereye Gidiyor? - 22 Mayıs 2026
  • Türkiye Yeni Bir Siyaset Arıyor - 14 Mayıs 2026
  • Atatürk'ün Ekseni: Tam Bağımsız Türkiye - 13 Mayıs 2026
  • Milli Eğitimde Yapboz Düzeni Çöktü - 09 Mayıs 2026
  • Ortadoğu Yanarken İslam Ülkeleri Kimin Safında? - 09 Mayıs 2026
  • Muhalefetin Gerçek Sınavı Şimdi Başlıyor - 07 Mayıs 2026
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 61
Köşe Yazarları
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Güner Özbalcı
Ah !! O eski Kilis Konakları 
Mehmet Beşe
Mehmet Beşe
DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE GIDA SEKTÖRÜ
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
Prof. Dr. Erdoğan Taşkın
KOŞMAK NEYE YARAR?
Dış borçlarımızı tek kalemde ödemenin yöntemi nedir? / Ali Gülelçin
Misafir Kalem
Dış borçlarımızı tek kalemde ödemenin yöntemi nedir? / Ali Gülelçin
Mustafa Çobanoğlu
Mustafa Çobanoğlu
Mukaddes Vatanın "Mavi Otları"
Prof. Dr. Haydar Baş
Prof. Dr. Haydar Baş
Kaybolan prestijimiz ve Kıbrıs
Vatanı bölmek isteyenlere fırsat vermeyin
Uğur Kepekçi
Vatanı bölmek isteyenlere fırsat vermeyin
Alaaddin Özkar
Alaaddin Özkar
90 Dakika Futbol, Yıllarca Hatırlanacak Bir Duruş
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi
Kupayı Sistem Kazandı
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Prof. Dr. Ahmet H. Kepekçi
Anadolu Çözüm Arıyor
Çok Okunan Haberler
BTP HALK BULUŞMALARI BAĞCILAR YENİGÜN MAHALLESİ'NDE DEVAM ETTİ
BTP HALK BULUŞMALARI BAĞCILAR YENİGÜN MAHALLESİ'NDE DEVAM ETTİ
Kilis, İstanbul'da Gönülleri Fethediyor
Kilis, İstanbul'da Gönülleri Fethediyor
KEPEKÇİ:
KEPEKÇİ: "15 TRİLYONLUK BORCA RAĞMEN VATANDAŞ RAHATLAYAMIYORSA SİSTEM...
Ana Sayfa
Ekonomi
İslam
İlçeler
Kilis Güncel
Ulusal Kongreler
Analiz
Eğitim
Siyaset
Vefat
Spor
Bitki Rehberi
Güncel Haberler
Kültür & Sanat
Teknoloji
Sağlık
Dünya
Türkiye
Videolar
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Analiz
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • İlçeler
  • İslam
  • Kilis Güncel
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

kilispostasi.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir.